Potatispesto | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatispesto

Potatispesto är en god röra som görs på bland annat potatis, pinjenötter, persilja, basilikablad och soja. Mycket gott som tillbehör till grillat kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen tills den är mjuk. Skala och mosa med en gaffel. Låt den svalna.
  2. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Skala och finhacka vitlöken. Stek försiktigt tillsammans med pinjenötter i lite av olivoljan på låg värme i ca 10 minuter. Låt svalna.
  3. Kör kryddblandningen i en mixer. Tillsätt basilika och persilja. Häll i olivoljan, blanda väl. Häll över i en skål. Rör ner potatis, limejuice och soja.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/2 kg potatis
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 4 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl grovhackade basilikablad
  • 1/2 dl grovhackad persilja
  • juicen från 1 1/2 lime
  • 1 msk soja
Lägg till i inköpslistan