Stekt salt sill med lök och potatissallad

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Stekt salt sill med lök och potatissallad

Stekt salt sill med lök och potatissallad är ett sommarfräscht och gott recept. Sillens salta smak är perfekt tillsammans med krämig potatissallad och en klick gräddfil.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004

Stekt salt sill med lök och potatissallad

Ingredienser

4 portioner
ca 800 g  små potatisar
2   gula lökar
2 msk  smör
salt och peppar
100 g  haricots verts (bönor) (gröna bönor)
4 - 6   salladslökar
1 - 2 msk  olivolja
1/2 dl  grovhackad dill
6 - 8   urvattnade salta sillfiléer
1 - 1 1/2 dl  grovt rågmjöl
2 msk  smör
2 dl  gräddfil

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt rågmjölet mot glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkfri: Använd mjölkfritt margarin eller olja istället för smört. Byt gräddfilen mot mjölkfri crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

gott gott

Barbro

2015-04-17

Testa liknande recept

Surdegsgrund på rågmjöl
Betyg 3.8 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäckebröd
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karins sherrysill
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gudruns knäckebröd med pumpakärnor
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vridna baguetter
Betyg 3.9 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad sill
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga