Stekt salt sill med lök och potatissallad
Stekt salt sill med lök och potatissallad är ett sommarfräscht och gott recept. Sillens salta smak är perfekt tillsammans med krämig potatissallad och en klick gräddfil.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004
Ingredienser
4 portioner
ca 800 g små potatisar
2 gula lökar
2 msk smör
salt och peppar
100 g haricots verts (bönor) (gröna bönor)
4 - 6 salladslökar
1 - 2 msk olivolja
1/2 dl grovhackad dill
6 - 8 urvattnade salta sillfiléer
1 - 1 1/2 dl grovt rågmjöl
2 msk smör
2 dl gräddfil
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt rågmjölet mot glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkfri: Använd mjölkfritt margarin eller olja istället för smört. Byt gräddfilen mot mjölkfri crème fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
gott gott
Barbro
2015-04-17