Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt salt sill med lök och potatissallad

Stekt salt sill med lök och potatissallad är ett sommarfräscht och gott recept. Sillens salta smak är perfekt tillsammans med krämig potatissallad och en klick gräddfil.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och varmhåll.
  2. Skala och skiva löken tunt. Smält smöret i en kastrull och låt löken stekas mjuk på svag värme under lock i ca 10 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
  3. Finstrimla bönor och salladslök. Fräs hastigt i olivolja, ca 1 minut. Vänd ner dillen och blanda försiktigt bönblandningen med potatisen. Salta och peppra.
  4. Häll av och skölj sillfiléerna. Torka dem med hushållspapper. Vänd sillfiléerna i rågmjöl. Stek dem i smör i en het panna, ca 2 minuter på varje sida.
  5. Servera sillen med löken, potatissalladen och en klick gräddfil.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt rågmjölet mot glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkfri: Använd mjölkfritt margarin eller olja istället för smört. Byt gräddfilen mot mjölkfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 800 g små potatisar
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 100 g haricots verts (gröna bönor)
  • 6 salladslökar
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl grovhackad dill
  • 8 urvattnade salta sillfiléer
  • 1 1/2 dl grovt rågmjöl
  • 2 msk smör
  • 2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?