Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Crisp snacks

Crisp snacks är ett tilltugg du kan göra på grillfesten eller sommarminglet. Snackset är en förträfflig kombination av det knapriga knäckebrödet, panerade sillen och gräddiga lökkrämen.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär "flundrorna" i enkla sillfiléer. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  2. Panering: Lägg upp vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd i varsin skål/fat. Vänd filéerna i vetemjöl och skaka av överflödigt mjöl. Vänd dem sedan i äggen och därefter i generöst med ströbröd. Klappa in ströbrödet så att det verkligen fäster.
  3. Lökkräm: Skala, dela och strimla löken. Fräs den mjuk i smör på medelhög värme. Häll i grädde och låt koka ihop till en simmig/tjock konsistens. Krydda ev med salt och peppar. Ställ kallt.
  4. Stek sillen hastigt i en het panna i rikligt med smör. Stek i omgångar. Ställ kallt i minst 3 timmar. Förbered hit.
  5. Sätt ugnen på 150°C.
  6. Skär sillen i ca 2 cm breda bitar. Lägg dem på en ugnsplåt. Värm i ca 10 minuter. Värm lökkrämen, gärna i mikron. 
  7. Till servering: Lägg sillbitarna på bitar av hårt bröd och skeda på lökkräm. Garnera med stora dillvippor.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 paket urvattnade salta sillfiléer (à 420 g)
  • smör till stekning
Panering
  • vetemjöl
  • 2 ägg
  • ströbröd
Lökkräm
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • ev salt och nymalen vitpeppar
Till servering
  • knäckebröd
  • dillvippa
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer