Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Grillad rumpstek med tomatceviche och vitlöksgrillad avokado

US Beef Sirlion Cap är en rumpstek med kappan kvar där fettet förstärker smakerna när du grillar köttet. I sällskap med en rökig vitöksgrillad avokado och latinamerikansk tomatceviche med lime och koriander så gör den snabbgrillade rumpsteken succé.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tomatceviche: Dela och krama ur kärnorna från tomaterna. Skär tomatköttet i fina tärningar. Skala och hacka lök och vitlök fint.
  2. Blanda tomat, lök, vitlök och olivolja. Smaksätt med pressad limesaft, salt och peppar.
  3. Strimla koriandern grovt och blanda den i cevichen.
  4. Vitlöksgrillad avokado: Skala och riv vitlöken fint. Blanda den med olivoljan. Dela avokadon och ta ur kärnan. Pensla avokadon med vitlöksoljan.
  5. Grilla rumpsteken 2-3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 58˚C. Grilla samtidigt avokadohalvorna och brödet. Krydda avokadon och rumpsteken med salt och svartpeppar.
  6. Servera rumpsteken med tomatceviche, avokado och lantbröd.

För alla

Rätten är fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera att brödet inte innehåller mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g US Beef rumpstek (Sirloin Cap)
  • 4 skivor lantbröd
Tomatceviche
  • 6 tomater
  • 2 schalottenlökar
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 4 msk olivolja
  • 2 lime
  • flingsalt med chili
  • svartpeppar
  • ev 1 kruka koriander
Vitlöksgrillad avokado
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 2 avokador
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2885 kJ / 690 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer