Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Grillad flinta och toscansk brödsallad med dinkel

Recept på grillad flinta och toscansk brödsallad med dinkel. Du gör en härlig brödsallad till köttet av bland annat dinkelflingor, tomat, vinäger, lantbröd, kapris och babyspenat. En smakrik och rejäl måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sallad: Koka dinkel enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda tomater, lök, vinäger, vatten och olja. Smaka av med salt och peppar. Blanda i brödet skuret i tärningar och låt det svälla lite.
  3. Tillsätt sedan dinkel, strimlad paprika, kapris och spenat. Smaka av salladen igen.
  4. Skär 2-3 snitt i svålen på flintasteken. Grilla den på medelvärme över glöd eller på gasolgrill tills innertemperaturen är 68ºC (ca 20 minuter). Vänd köttet 5-6 gånger under grillningen. Låt köttet vila en stund innan det serveras.
  5. Servera den grillade flintan i tunna skivor med brödsalladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 flintastek Chili (1 flintastek motsvarar ca 870 g)
Toscansk brödsallad
  • 2 dl dinkelflingor
  • 4 tärnade tomater
  • 1 rödlök i klyftor
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 2 msk olivolja
  • 3 skivor lantbröd (ej dagsfärskt)
  • 1/2 burk inlagda paprikor (à 200 g)
  • 1 msk kapris
  • färsk babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer