Grillad entrecôte med medelhavsrub och fylld spetspaprika

1
1
Grillad entrecôte med medelhavsrub och fylld spetspaprika

US Beef Shoulder Clod är en mör bogstek som går utmärkt att grilla. Den smakrika bogsteken förstärks här av en rub med rosmarin, vitlök och chili som gnuggas in i grillköttet några minuter innan den snabba grillningen. Spetspaprika fylld med oliver och fetaost samsas med det saftiga US Beef köttet på grillen.

Grillad entrecôte med medelhavsrub och fylld spetspaprika

Ingredienser

4 portioner
4 skivor entrecôte (à ca 150 g)

Medelhavsrub

1 msk torkad rosmarin
1/2 msk torkad persilja
1 msk vitlökspulver
1 msk lökpulver
1/2 msk chiliflakes
1 tsk svartpeppar (malen från kvarn)
1/2 msk farinsocker
1 1/2 msk flingsalt

Fylld spetspaprika

1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 dl kalamataoliver
150 g fetaost
250 g röda eller gula körsbärstomater
1 citron
1 kruka oregano
flingsalt
svartpeppar
4 röda eller gula spetspaprikor
1 msk olivolja

Till servering

lantbröd
matyoghurt

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: lite feta kan ev tålas. Välj laktosfri matyoghurt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Christina

2020-10-04

Hmm. Sökte på älgstek o fick upp detta recept-?!

Redaktionen ICAse

2020-10-14

Hej Christina! Det var märkligt. Jag har skickat detta vidare till vår IT avdelning. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2723 KJ / 652 kCal
Fett 362 g
Kolhydrater 349 g
Protein 425 g
Läs mer om näringsvärden