Grillad entrecôte med medelhavsrub och fylld spetspaprika

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Grillad entrecôte med medelhavsrub och fylld spetspaprika

US Beef Shoulder Clod är en mör bogstek som går utmärkt att grilla. Den smakrika bogsteken förstärks här av en rub med rosmarin, vitlök och chili som gnuggas in i grillköttet några minuter innan den snabba grillningen. Spetspaprika fylld med oliver och fetaost samsas med det saftiga US Beef köttet på grillen.

Grillad entrecôte med medelhavsrub och fylld spetspaprika

Ingredienser

4 portioner
4 skivor entrecôte (à ca 150 g)

Medelhavsrub

1 msk torkad rosmarin
1/2 msk torkad persilja
1 msk vitlökspulver
1 msk lökpulver
1/2 msk chiliflakes
1 tsk svartpeppar (malen från kvarn)
1/2 msk farinsocker
1 1/2 msk flingsalt

Fylld spetspaprika

1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 dl kalamataoliver
150 g fetaost
250 g röda eller gula körsbärstomater
1 citron
1 kruka oregano
flingsalt
svartpeppar
4 röda eller gula spetspaprikor
1 msk olivolja

Till servering

lantbröd
matyoghurt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Hmm. Sökte på älgstek o fick upp detta recept-?!

Christina

2020-10-04

Hej Christina! Det var märkligt. Jag har skickat detta vidare till vår IT avdelning. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-10-14

Näringsvärde per portion

Energi2723 KJ / 652 kCal
Fett36.2 g
Kolhydrater34.9 g
Protein42.5 g

Testa liknande recept

Peppargrillad entrecôte
Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Grillad majs och avokado med vitlöks- och chilidressing
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad entrecôte med panzanellasallad
Betyg 4.2 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Senapsstekt entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga