Grillad entrecôte med medelhavsrub och fylld spetspaprika
![Grillad entrecôte med medelhavsrub och fylld spetspaprika](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63299/cf_259/grillad_entrecôte_med_medelhavsrub_och_fylld_spetspaprika.jpg)
US Beef Shoulder Clod är en mör bogstek som går utmärkt att grilla. Den smakrika bogsteken förstärks här av en rub med rosmarin, vitlök och chili som gnuggas in i grillköttet några minuter innan den snabba grillningen. Spetspaprika fylld med oliver och fetaost samsas med det saftiga US Beef köttet på grillen.
![Grillad entrecôte med medelhavsrub och fylld spetspaprika](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63299/cf_259/grillad_entrecôte_med_medelhavsrub_och_fylld_spetspaprika.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 skivor entrecôte (à ca 150 g)
Medelhavsrub
1 msk torkad rosmarin
1/2 msk torkad persilja
1 msk vitlökspulver
1 msk lökpulver
1/2 msk chiliflakes
1 tsk svartpeppar (malen från kvarn)
1/2 msk farinsocker
1 1/2 msk flingsalt
Fylld spetspaprika
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 dl kalamataoliver
150 g fetaost
250 g röda eller gula körsbärstomater
1 citron
1 kruka oregano
flingsalt
svartpeppar
4 röda eller gula spetspaprikor
1 msk olivolja
Till servering
lantbröd
matyoghurt
För alla
Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: lite feta kan ev tålas. Välj laktosfri matyoghurt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2723 KJ / 652 kCal
Fett36.2 g
Kolhydrater34.9 g
Protein42.5 g
Kommentar
Hmm. Sökte på älgstek o fick upp detta recept-?!
Christina
2020-10-04Hej Christina! Det var märkligt. Jag har skickat detta vidare till vår IT avdelning. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-10-14