Grillad rumpstek med jalapeño-peach BBQ-sås och spenatquesadilla | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad rumpstek med jalapeño-peach BBQ-sås och spenatquesadilla

US Beef Sirlion Cap är en rumpstek som är extra mör och smakrik. Barbequesåsen med persika och jalapeño är en kryddsöt kompis både till den grillade rumpsteken och t ex kryddiga korvar. Med en spenatquesadilla tillagad vid sidan om grillköttet blir middagen klar på ett kick.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Jalapeno-peach BBQ-sås: Skala och hacka löken fint. Låt persikorna och jalapenon rinna av. Mixa lök, persikor, jalapeño, jalapeñospad, mango chutney, honung och kummin. Smaksätt med pressad limesaft, salt och peppar.
  2. Spenatquesadilla: Skiva tomaterna. Lägg ut hälften av tortillabröden, fördela spenat, ost och tomater på dem. Krydda med salt och peppar. Lägg på resten av tortillabröden som ”lock”. Stek eller grilla dem ca 1 minut på varje sida. (Grilla inte direkt över glöden, utan gärna på gallret där det inte är glöd under, annars bränns bröden lätt innan osten smält).
  3. Grilla rumpstekarna ca 2-3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 58˚C. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera rumpsteken med BBQ såsen och spenatquesadillan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tortillabrödet.
Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: byt ut tortillabrödet mot glutenfritt tunnbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g US Beef rumpstek (Sirloin Cap)
Jalapeño-peach BBQ-sås
  • 2 schalottenlökar
  • 3 konserverade persikohalvor
  • 1/2 msk inlagd jalapeño
  • 1 tsk spad av jalapeñon
  • 3 msk mango chutney
  • 2 tsk honung
  • 1/2 tsk mald kummin
  • 1 lime
  • salt och svartpeppar
Spenatquesadilla
  • 3 tomater
  • 8 tortillabröd medium
  • 65 g färsk bladspenat
  • 3 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3815 kJ / 912 kCal