UNDER 30 MIN | Enkel

Grillad romansallad med smör och citron

Väck romansalladen till liv genom att steka eller grilla den. Att pensla med brynt smör och citronjuice höjer smakerna ytterligare. Servera som tillbehör till kött eller fisk.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt loss salladsbladen. Skölj och torka dem.
  2. Bryn smöret i en kastrull.
  3. Grilla salladsbladen i en grillpanna på hög värme eller på grillen. Pensla med brynt smör. Pressa över citronjuice strax före servering.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 romansallad
  • 50 g smör
  • 1/2 citron

Näringsvärde
Per portion

Energi 467 kJ / 111 kCal