Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Grillad romansallad med smör och citron

Väck romansalladen till liv genom att steka eller grilla den. Att pensla med brynt smör och citronjuice höjer smakerna ytterligare. Servera som tillbehör till kött eller fisk.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt loss salladsbladen. Skölj och torka dem.
  2. Bryn smöret i en kastrull.
  3. Grilla salladsbladen i en grillpanna på hög värme eller på grillen. Pensla med brynt smör. Pressa över citronjuice strax före servering.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 romansallad
  • 50 g smör
  • 1/2 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 467 kJ / 111 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept