Grillad quinoaburgare med cheddar och spetskålsslaw

Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Grillad quinoaburgare med cheddar och spetskålsslaw

Grillmiddag utan kött fixar du lätt med de här quinoaburgarna. Quinoa är en utmärkt proteinkälla och när burgarna dessutom smakar bra blir alla glada. Servera en saftig coleslaw med både spetskål och morötter till de nygrillade burgarna.

Grillad quinoaburgare med cheddar och spetskålsslaw

Ingredienser

4 portioner

Quinoaburgare

2 dl quinoa
1 msk konc grönsaksfond
1 förp cannellinibönor (à 400 g)
1 vitlöksklyfta
1 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
2 krm peppar
3/4 dl ströbröd
1 ägg
2 dl riven cheddarost
1 msk olja

Coleslaw

ca 600 g spetskål
2 morötter
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
1/2 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
4 hamburgerbröd

Till servering

skivade tomater
saltgurka
salladsblad
skivad silverlök

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Är det 2 dl kokt quinoa eller okokt?

    Marie

    Hej Marie! Det är 2 dl okokt quinoa som du sedan ska koka enligt anvisning på förpackningen. Hoppas att det ska smaka! Hälsningar Elina

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag men inklusive bröd och coleslaw.
Energi3171 KJ / 759 kCal
Fett44 g
Salt3.42 g
Kolhydrater64 g
Protein21 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Koka quinoa
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad