Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad picnicbog med marinerade grönsaker

Underbart recept på grillad picnicbog med marinerade grönsaker. Du smaksätter köttet med bland annat honung, ingefära och koriander. Koka härliga grönsaker och grilla köttet. Perfekt recept för sommaren och grillen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda honung, ingefära och mald koriander.
  2. Skala och skär morötterna sneda skivor ca 1 cm tjocka. Skär ut rotstocken ur blomkålshuvudet och dela blomkålen i buketter. Skölj och skär champinjonerna i halvor. Ansa och skär salladslöken i 2 cm bitar.
  3. Blanda soja, rödvinsvinäger och olivolja.
  4. Koka morötter och blomkål i saltat vatten i 3 minuter, lägg i champinjoner, salladslök och sockerärter, koka upp. Låt grönsakerna rinna av i ett durkslag och vänd ner i sojadressingen.
  5. Grilla köttskivorna 1-2 minuter på varje sida, krydda med salt och peppar och pensla med honungsblandningen.
  6. Servera det grillade köttet med grönsakerna.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • 1 tsk mald koriander
  • 2 morötter
  • 1 litet blomkålshuvud (1 litet huvud motsvarar ca 600 g)
  • 200 g champinjoner
  • 125 g salladslök
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 150 g sockerärtor
  • 600 g picnicbog i skivor
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1923 kJ / 460 kCal
Fett: 26 g
Läs mer om näringsvärden