Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad lax

Förgyll din vardag med en snabblagad och nyttig måltid med god grillad lax. Servera gärna laxen tillsammans med en pepparsås toppad med lite färsk finriven pepparrot och eventuellt lite smörgåskrasse. Perfekt måltid till såväl lunch som middag.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att göra Pepparsås och klyftpotatis.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Skär laxen i 4 bitar (för 4 port), eller be dem göra det i butiken.
  4. Bryn laxbitarna runt om, salta lätt och lägg dem på ett ugnssäkert fat.
  5. Ställ in i ugnen ca 10 minuter.
  6. Lägg upp klyftpotatisen på ett serveringsfat.
  7. Lägg på laxbitarna. Ringla över pepparsåsen och toppa med lite riven pepparrot och ev smörgåskrasse.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g laxfilé
  • 1 msk smör
  • salt
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • ev lite smörgåskrasse
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info