Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillade lammkotletter med kryddiga pitasnibbar

Grillat lamm och knaprigt grillade pitabröd med kryddor serverat med en kall yoghurtsås, enkelt och överraskande gott! Receptet på lammkotletterna och de kryddiga pitasnibbarna fungerar utmärkt både vid fest och till vardags.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär ett par snitt i kanterna på kotletterna. Gnid in lammkotletterna med citronsaft, olivolja och peppar. Låt kotletterna ligga framme medan grillen värms.
  2. Klyv pitabröden. Skala och strimla rödlöken. Strimla bladpersilja och mynta. Blanda olivoljan med kryddorna. Pensla bröden med oljan och strö över lök och örter.
  3. Grilla kotletterna 2-3 min per sida på utegrill eller i grillpanna. Grilla bröden vid sidan om på grillen med den kryddiga sidan uppåt ca 5 min.
  4. Skär bröden i snibbar. Servera lammkotletterna med pitasnibbar, citronkryddad matyoghurt och en stor skål sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 dubbla lammkotletter
  • 2 msk pressad saft av citron
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 1 tsk salt
Pitasnibbar
  • 2 pitabröd
  • 1 liten rödlök
  • 4 kvistar bladpersilja
  • 2 kvistar mynta
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 1/2 krm salt
  • 1 krm chilipeppar
Lägg till i inköpslistan