Grillad kycklingfilé

Saftig grillad kyckling med smak av citron, rosmarin och lite hetta. En enkel marinad får kycklingen ännu mer smakrik och mör. Lägg på grillen och servera med dina favorittillbehör. Klart!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Ingredienser
8 portioner
1 kg kycklingfiléer
rosmarinkvistar (till garnering)
flingsalt
nymalen svartpeppar
Marinad
3 kvistar färsk rosmarin
2 citroner (rivet skal och 1/2 dl juice, för 8 port)
1 msk japansk soja
2 tsk malen spiskummin
1/2 tsk tabasco
1 tsk salt
1 dl olivolja
Gör så här
02:00:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1026 KJ / 244 kCal
Fett13 g
Salt1.5 g
Kolhydrater3 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Älskar att grilla kycklingfilé med det här receptet, blir så himla gott!
Karin
2023-06-13Perfekt på buffén, lätt att förbereda och fungerar även bra att steka i ugnen. Spenatsallad med ädelost och aprikoser är perfekt tillbehör med balansen av sälta och sötma. Som huvudrätt med färskpotatis och en grön sås är den given sommarmat. En rätt som vi gjort många gånger!
Åsa
2021-06-27Det mychek bra,de stor halp tack
Gloria
2016-07-11