Terökt kyckling med sojapicklad svamp och sesammajjo
Terökt kyckling är en spännande, ny grillfavorit. Du mortlar te, gärna en rökt sort som lapsang, och gnider in den hela kycklingen. Sedan grillar du kycklingen indirekt över ett foliepaket fyllt med te och rökspån. Resultatet blir en härligt rökig kyckling, som vi här serverar ihop med sojapicklad svampsallad och en krämig sesammajonnäs.
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
1 hel kyckling
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk te (gärna rökt t ex. lapsang)
1 msk olivolja
Till grillen
1/2 dl te (gärna rökt t ex. lapsang)
1/2 dl rökspån
grillfolie
Sallad
1 msk strösocker
3 msk japansk soja
1 msk risvinäger (eller vitvinsvinäger)
250 g champinjoner
1 röd peppar
1 rödlök
2 pak choi
Majonnäs
2 msk sesamfrö
1 kruka gräslök
2 dl majonnäs (recept finns på ica.se)
salt
peppar
1 tsk sichuanpeppar
Till servering
ris (eller nudlar)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4227 KJ / 1011 kCal
Fett66 g
Salt4.25 g
Kolhydrater63 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer