Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Rostad färsklöksdipp

Den rostade färsklöksdippen smaksatt med vitlök och timjan är ett lättlagat bidrag till grillbordet. Honungen bidrar med en härlig sötma som lyfter upp denna puré på knipplök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Ansa och skär lök och vitlök i grova bitar. Lägg lök och timjan en ugnssäker form och ringla över oljan. Baka i ca 10 minuter och ringla sedan över honungen och baka ytterligare 5 minuter eller tills löken är mjuk.
  3. Mixa till en slät puré och smaka av med salt och peppar.

För alla

Dippen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g knipplök
  • 1 färsk vitlök
  • 1/2 kruka timjan
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk honung
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 490 kJ / 117 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer