Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillad gravlax med potatis- och spenatpaj

Grillad gravlax med potatis- och spenatpaj går utmärkt att servera utan lax som ett vegetariskt alternativ. Pajen görs på smördeg, färskpotatis, rädisor, schalottenlök, saffran, spenat och kvarg. Stek den gravade laxen och servera med pajen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt smördegen tina så mycket att den går att kavla. Kavla 2 plattor smördeg tunt (för 4 port). Skär en cm bred kant av den tredje plattan och fäst den utmed de kavlade plattornas kanter med äggulan. Grädda i ugn 200° C, ca 20 min.
  2. Borsta och koka under tiden potatisen. Dela potatis och rädisor. Hetta upp en stekpanna, gärna teflon. Bryn potatis, lök och spenat i matfett i stekpannan. Salta och peppra. Blanda ner rädisor på slutet.
  3. Rör ihop kvarg, saffran och citronsaft. Bred kvargblandningen på pajerna och fyll dem med spenat- och potatisblandningen. Grilla laxen ca 1 min per sida (ska vara rå i mitten). Servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 plattor smördeg (fryst)
  • 1 äggula
  • 300 g färskpotatis
  • 1 knippe rädisor (sköljda)
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 200 g färsk, sköljd spenat
  • 50 g smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 2 dl kvarg
  • 1 pkt saffran (à 1/2 g)
  • saft av 1 citron
  • 4 bitar gravad lax (à 120 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?