Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad gravlax med kreolsk sås

Ett riktigt gott recept på lax. Grilla den gravade laxen och servera tillsammans med en exotisk kreolsk sås med smaker av tomat, schalottenlök, vitlök, gräslök, timjan, citron och pimento.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sås: Skålla tomaten och skala den. Ta bort kärnorna och hacka köttet.
  2. Skala och finhacka schalotten- och vitlöken. Skär gräslöken fint. Blanda detta i en skål med tomathack och timjan. Späd med oljan. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron.
  3. Dela pimenton/chilin, spola ur kärnorna och ta bort mellanväggarna i frukten. Hacka den mycket fint. Pimenton/chilin är mycket stark, tillsätt den i såsen efter smak och förstånd.
  4. Koka sparrisen enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Halstra den gravade laxen hastigt i grill- eller teflonpanna, servera genast med såsen och sparrisen. Kokt ris eller enbart sallad och vitt bröd passar bra till detta.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 250 g gravad lax i skivor
  • 400 g fryst grön sparris
Sås
  • 1 stor mogen tomat
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk gräslök
  • 1 krm timjan
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl olivolja
  • pressad citron
  • 1/2 röd pimento eller chili
Lägg till i inköpslistan