Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Avancerad

Grillad gräddsås

Grillad grädde låter konstigare än vad det är. Om grädden grillas på kolgrill får den en härlig rökkaraktär. Gör du den istället i ugnen får den god rostad ton. Passar bra till vilträtter.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C, grill.
  2. Blanda grädden och senapen i en ugnsform. »Grilla«/rosta grädden i 25 minuter. Skrapa ner gräddkanterna ett par gånger.
  3. Avsluta med att blanda väl med skrapet som ger den speciella smaken.
  4. I kolgrill, för så här: klä yttersidan på en metallbunke med aluminiumfolie. Blanda grädde och senap i bunken.
  5. Ställ bunken i glöden på en het klotgrill och lägg på locket. Grilla grädden i 5–15 minuter beroende på hur varm grillen är. Rökkaraktären ger grädden en ny dimension!

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsberäkningen är beräknad per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 5 dl
  • 3 dl syrad grädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl grovkorning senap
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1416 kJ / 341 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept