Grillad gös med fänkål och buljong

Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Grillad gös med fänkål och buljong

Grillad gös med fänkål och buljong är en fräsch fiskrätt som bjuder på havets smaker. Gösfiléerna får sällskapa med sparris, fänkål och lök i en musselbuljong som ger dem en djup och fin sälta. Fisken ger du även en fräsch smak av färsk basilika.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1997

Grillad gös med fänkål och buljong

Ingredienser

4 portioner
4   gösfiléer (à 175 g)

Fänkål

500 g  grön sparris
4   medelstora fänkål
2   stjärnanis
1 dl  rågkorn
5 dl  mussel- eller fiskbuljong
4   schalottenlökar
25 g  smör

Basilikabuljong

6 msk  basilika
50 g  smör
5 dl  mussel- eller fiskbuljong

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Gös på purjolöksbädd
Betyg 2.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gös i folie
Betyg 2.8 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gös i paket med grillad grädde
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kumminbakad gös
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastramigös
Betyg 2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad gösfilé med kräftröra
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga