Grillad gös med fänkål och buljong

Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Grillad gös med fänkål och buljong

Grillad gös med fänkål och buljong är en fräsch fiskrätt som bjuder på havets smaker. Gösfiléerna får sällskapa med sparris, fänkål och lök i en musselbuljong som ger dem en djup och fin sälta. Fisken ger du även en fräsch smak av färsk basilika.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1997

Grillad gös med fänkål och buljong

Ingredienser

4 portioner
4 gösfiléer (à 175 g)

Fänkål

500 g grön sparris
4 medelstora fänkål
2 stjärnanis
1 dl rågkorn
5 dl mussel- eller fiskbuljong
4 schalottenlökar
25 g smör

Basilikabuljong

6 msk basilika
50 g smör
5 dl mussel- eller fiskbuljong

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Gös på purjolöksbädd
Betyg 2.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gös i folie
Betyg 2.8 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kumminbakad gös
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad gösfilé med kräftröra
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mälargös med pepparrot
Betyg 3.1 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fänkålsrub med muskot och stjärnanis
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga