Grillad gazpacho

74
0
Grillad gazpacho

Gazpacho är en älskad spansk grönsakssoppa som äts kall. Den här varianten får en rökig touch och ett helt annat djup i smakerna tack vare att grönsakerna grillas innan de mixas. Njut den grillade gazpachon varm, ljummen eller kall, här tänkt som förrätt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015

Grillad gazpacho

Ingredienser

6 portioner
1/2
gul lök
2
vitlöksklyftor
1
röd paprika
100 g
gurka
100 g
fänkål
ca 1
röd chili (t ex spansk peppar)
2
tomater
2 msk
olivolja
1 msk
färskpressad citronjuice
1 msk
konc grönsaks- eller kycklingfond
2 dl
vatten
-
salt
-
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

74

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 269 KJ / 65 kCal
Fett 5 g
Salt 0.34 g
Kolhydrater 4 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept