Grillad gazpacho

74
0
Grillad gazpacho

Gazpacho är en älskad spansk grönsakssoppa som äts kall. Den här varianten får en rökig touch och ett helt annat djup i smakerna tack vare att grönsakerna grillas innan de mixas. Njut den grillade gazpachon varm, ljummen eller kall, här tänkt som förrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015

Grillad gazpacho

Ingredienser

6 portioner
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
100 g gurka
100 g fänkål
ca 1 röd chili (t ex spansk peppar)
2 tomater
2 msk olivolja
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk konc grönsaks- eller kycklingfond
2 dl vatten
salt
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

74

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 269 KJ / 65 kCal
Fett 5 g
Salt 0.34 g
Kolhydrater 4 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden