Grillad gazpacho

74
0
Grillad gazpacho

Gazpacho är en älskad spansk grönsakssoppa som äts kall. Den här varianten får en rökig touch och ett helt annat djup i smakerna tack vare att grönsakerna grillas innan de mixas. Njut den grillade gazpachon varm, ljummen eller kall, här tänkt som förrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015

Grillad gazpacho

Ingredienser

6 portioner
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
100 g gurka
100 g fänkål
ca 1 röd chili (t ex spansk peppar)
2 tomater
2 msk olivolja
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk konc grönsaks- eller kycklingfond
2 dl vatten
salt
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

74

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 269 KJ / 65 kCal
Fett 5 g
Salt 0.34 g
Kolhydrater 4 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden