Grillad gazpacho
Gazpacho är en älskad spansk grönsakssoppa som äts kall. Den här varianten får en rökig touch och ett helt annat djup i smakerna tack vare att grönsakerna grillas innan de mixas. Njut den grillade gazpachon varm, ljummen eller kall, här tänkt som förrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015
Ingredienser
6 portioner
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
100 g gurka
100 g fänkål
ca 1 röd chili (t ex spansk peppar)
2 tomater
2 msk olivolja
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk konc grönsaks- eller kycklingfond
2 dl vatten
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi269 KJ / 65 kCal
Fett5 g
Salt0.34 g
Kolhydrater4 g
Protein1 g
Kommentarer