Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Grillad färskpotatis på syrlig salladsbädd

Grillad färskpotatis på syrlig salladsbädd är ett utmärkt komplement till kyckling eller lax. Du trär upp potatis på spett och grillar dem. Salladen piffar du till med riven lagrad ost och solrosfrön.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner.

  1. Riv salladen och skölj den i kallt vatten så att den blir krispig.
  2. Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten. Riv skalet, pressa ut juicen och blanda med honungen. Vänd ner gräddfilen och smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm vitpeppar.
  3. Halvera potatisarna och pensla dem med ca 2 msk rapsolja. Trä på spett och grilla dem på en medelvarm grill i ca 4 minuter/sida.
  4. Lägg upp salladen på tallrikar. Riv osten grovt och strö den över salladen tillsammans med rostade solrosfrön. Lägg de grillade potatisspetten på salladen. Ringla över dressingen och strö över flingsalt. Servera gärna med grillad kyckling, lax eller quorn.

För alla 

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt gräddfilen mot mjölkfri crème fraiche, Sour Supreme (innehåller soja), och använd mjölkfritt ostalternativ i stället för sveciaost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 romansalladshuvud
  • 1 gemsallad eller buffésallad
  • 5 friséesalladsblad
  • 1 citron
  • 1 tsk honung
  • 2 dl gräddfil
  • 16 kokta färskpotatisar
  • 50 g lagrad ost (t ex svecia)
  • 2 msk rostade solrosfrön
  • rapsolja till grillningen
  • salt
  • vitpeppar
  • grillspett i trä
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2020 kJ / 480 kCal
Fett: 20 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer