Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Små lammfärsspett med chorizo och spenat- och melonsallad med mynta

Ett enkelt men lyxigt recept perfekt till sommaren och grillen. Små lammfärsspett med chorizo och spenat- och melonsallad gör du av bland annat lammfärs, vitlök, melon, chili, bladspenat och mynta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sallad: Dela, skala och kärna ur melonen. Skär fruktköttet i tunna klyftor. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Grovhacka myntan men spar lite hela blad till servering. Blanda melon, chili, spenat och mynta i en skål. Tillsätt vinäger och olja strax innan servering, blanda runt. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skala och finhacka löken och vitlöken. Blanda färs, ägg, lök, vitlök, salt och peppar. Forma lammfärssmeten till 12 ovala bullar (för 4 port). Dela varje korv i 4 bitar. Fördela lammfärsbullarna och korvbitarna på 12 spett (för 4 port). Grilla dem runt om ca 10 minuter.
  3. Servera spetten med salladen och gärna kokt färskpotatis. Strö över myntablad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g lammfärs
  • 1 paket red hot chorizo (à 300 g)
  • 1 gul lök
  • 1 1/2 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 12 grillspett
Sallad
  • 1 galiamelon
  • 2 röda chilifrukter
  • 1 påse bladspenat (à ca 100 g)
  • 1 kruka färsk mynta
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 dl kallpressad rapsolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB