Grillad endive med apelsin- och dragonvinägrett

Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Grillad endive med apelsin- och dragonvinägrett

Grillvärmen lockar fram sötman i endiven, som trivs utmärkt tillsammans med den friska apelsinvinägretten. Du kan också byta ut endive mot en annan salladssort med bra stadga, till exempel romansallad. Grilla den snabbt och hett, och servera med den ljuvliga dressingen!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Grillad endive med apelsin- och dragonvinägrett

Ingredienser

4-6 portioner

Apelsin- och dragonvinägrett

4 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1/2 msk finrivet apelsinskal
2 msk färskpressad apelsinjuice
2 msk hackad dragon
1 tsk flingsalt

Endive

3 endiver
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar

Gör så här

00:06:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på 4 portioner.
Energi832 KJ / 199 kCal
Fett20 g
Salt3.48 g
Kolhydrater3 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Spetskål med apelsin och dragon
    Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Apelsinkryddsmör
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Apelsincurd
    Betyg 4.2 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grön bönsallad
    Betyg 2.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Endivesallad med rostade kikärtor
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad