Flap steak med brazilian nut-salsa

34
1
Flap steak med brazilian nut-salsa

Flap steak med krossad sötpotatis och nötsalsa – en ny favorit på grillen! Den krossade sötpotatisen får smak av rödlök och gräslök, och nötsalsan gör du på paranötter och kryddor.

Flap steak med brazilian nut-salsa

Ingredienser

4 portioner

Krossad sötpotatis

ca 600 g sötpotatis
3 rödlökar
3 msk olivolja
salt och peppar
1 kruka gräslök
2 dl crème fraiche
1 lime
ugn- & grillfolie

Nut-salsa

2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 vitlöksklyfta
1 röd peppar
1 tsk limesaft
2 msk olivolja
175 g paranötter

Flap steak

ca 600 g flap steak eller flankstek
salt och svartpeppar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen, i övrigt fri från ägg och gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche  mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentar

Annie

2020-05-24

Receptet heter Flap steka men som ingrediens ska det vara flankstek. Det är två olika styckningsdetaljer.

Redaktionen ICAse

2020-05-25

Tack för din kommentar Annie! Du har helt rätt, vi har nu uppdaterat receptet att det går bra med antingen flap steak eller flankstek. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 3915 KJ / 936 kCal
Fett 0 g
Salt 1 g
Kolhydrater 0 g
Protein 0 g
Läs mer om näringsvärden