Flap steak med brazilian nut-salsa
Flap steak med krossad sötpotatis och nötsalsa – en ny favorit på grillen! Den krossade sötpotatisen får smak av rödlök och gräslök, och nötsalsan gör du på paranötter och kryddor.
Ingredienser
4 portioner
Krossad sötpotatis
ca 600 g sötpotatis
3 rödlökar
3 msk olivolja
salt
peppar
1 kruka gräslök
2 dl crème fraiche
1 lime
ugn- & grillfolie
Nut-salsa
2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 vitlöksklyfta
1 röd peppar
1 tsk limesaft
2 msk olivolja
175 g paranötter
Flap steak
ca 600 g flap steak eller flankstek
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3915 KJ / 936 kCal
Fett68.5 g
Salt1 g
Kolhydrater33.1 g
Protein44.1 g
Kommentarer
Svårt att få tag på paranötter!!
Ann
2024-10-13Hej Ann! Det går att använda andra nötter mer tex hasselnötter eller mandlar. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-10-14Receptet heter Flap steka men som ingrediens ska det vara flankstek. Det är två olika styckningsdetaljer.
Annie
2020-05-24Tack för din kommentar Annie! Du har helt rätt, vi har nu uppdaterat receptet att det går bra med antingen flap steak eller flankstek. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-05-25