Flap steak med brazilian nut-salsa
Flap steak med krossad sötpotatis och nötsalsa – en ny favorit på grillen! Den krossade sötpotatisen får smak av rödlök och gräslök, och nötsalsan gör du på paranötter och kryddor.
Ingredienser
4 portioner
Krossad sötpotatis
ca 600 g sötpotatis
3 rödlökar
3 msk olivolja
salt och peppar
1 kruka gräslök
2 dl crème fraiche
1 lime
ugn- & grillfolie
Nut-salsa
2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 vitlöksklyfta
1 röd peppar
1 tsk limesaft
2 msk olivolja
175 g paranötter
Flap steak
ca 600 g flap steak eller flankstek
salt och svartpeppar
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen, i övrigt fri från ägg och gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3915 KJ / 936 kCal
Fett0 g
Salt1 g
Kolhydrater0 g
Protein0 g
Kommentar
Receptet heter Flap steka men som ingrediens ska det vara flankstek. Det är två olika styckningsdetaljer.
Annie
2020-05-24Tack för din kommentar Annie! Du har helt rätt, vi har nu uppdaterat receptet att det går bra med antingen flap steak eller flankstek. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-05-25