Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Flap steak med brazilian nut-salsa

Flap steak med krossad sötpotatis och nötsalsa – en ny favorit på grillen! Den krossade sötpotatisen får smak av rödlök och gräslök, och nötsalsan gör du på paranötter och kryddor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Sötpotatis: Picka sötpotatisarna, lägg dem på en plåt och sätt in dem mitt i ugnen tills de är mjuka, drygt 1 timme. Prova med en sticka så att de är mjuka.
  3. Skala och skiva löken. Blanda den med olivoljan, smaksätt med salt och nymald peppar. Lägg löken på ett folieark, vik ihop foliet till ett paket och lägg det på samma plåt som potatisen.
  4. Skär gräslöken.
  5. Skala potatisarna och lägg dem i en bunke. Mosa potatisen tillsammans med crème fraiche. Blanda ner löken och gräslöken. Smaksätt med salt, nymald peppar och några droppar limesaft.
  6. Salsa: Koka upp vattnet med buljongtärningen. Låt svalna till rumstemperatur.
  7. Skala vitlöken, dela, kärna ur och finhacka chilin. Mixa buljong, vitlök, chili, limesaft, olivolja och nötter till en slät och krämig sås. Smaksätt med salt och nymald peppar.
  8. Flap steak: Grilla köttet enligt anvisningen på förpackningen, krydda med salt och nymald peppar.
  9. Servera med salsa och krossad sötpotatis.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen, i övrigt fri från ägg och gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche  mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
Krossad sötpotatis
  • ca 600 g sötpotatis
  • 3 rödlökar
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 kruka gräslök
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 lime
  • ugn- & grillfolie
Nut-salsa
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 röd peppar
  • 1 tsk limesaft
  • 2 msk olivolja
  • 175 g paranötter
Flap steak
  • ca 600 g flankstek
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3915 kJ / 936 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer