Pasta med ankfilé och vin

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
0
Pasta med ankfilé och vin

Pasta med ankfilé och vin är en rätt med vinnande smak. Tillaga ankbröstet och gör en het tomatsås. Låt sedan broccoli och pasta få sjuda i skyn från ankfilén. Skiva ankbröstet och servera med tagliatelle, broccoli samt lök toppad med tomatsåsen.

Pasta med ankfilé och vin

Ingredienser

4 portioner
1   stort ankbröst (à ca 500 g)
4 msk  salt
1 msk  socker
svartpeppar från kvarnen
2   medelstora röda lökar
2 msk  matfett
8   små torkade enbär
2   lagerblad
3 dl  matlagningsvin eller Gewürztraminer (vitt, fruktigt vin)
1 - 2   stjälkar färsk broccoli
5 - 6   tomater
ca 1 - 1 1/2   chilipeppar (styrka efter smak)
1   klyfta vitlök
2 msk  olivolja
1 msk  tomatpuré
salt och peppar
1 msk  olivolja med kraftig smak
400 g  färsk tagliatelle

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Stekt ankbröst
Betyg 2.7 av 5.
139 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad anka med bondbönor
Betyg 2.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hoisinanka med bellaverde
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ankbröst och kålsallad med apelsin
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt ankbröst med rödkål från Danmark
Betyg 3.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ankbröst med rödkål
Betyg 2.7 av 5.
106 personer har röstat
Över 60 min att tillaga