Pasta med ankfilé och vin
Pasta med ankfilé och vin är en rätt med vinnande smak. Tillaga ankbröstet och gör en het tomatsås. Låt sedan broccoli och pasta få sjuda i skyn från ankfilén. Skiva ankbröstet och servera med tagliatelle, broccoli samt lök toppad med tomatsåsen.
Ingredienser
4 portioner
1 stort ankbröst (à ca 500 g)
4 msk salt
1 msk socker
svartpeppar från kvarnen
2 medelstora röda lökar
2 msk matfett
8 små torkade enbär
2 lagerblad
3 dl matlagningsvin eller Gewürztraminer (vitt, fruktigt vin)
1 - 2 stjälkar färsk broccoli
5 - 6 tomater
ca 1 - 1 1/2 chilipeppar (styrka efter smak)
1 klyfta vitlök
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
salt
peppar
1 msk olivolja med kraftig smak
400 g färsk tagliatelle
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer