Pasta med ankfilé och vin | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Pasta med ankfilé och vin

Pasta med ankfilé och vin är en rätt med vinnande smak. Tillaga ankbröstet och gör en het tomatsås. Låt sedan broccoli och pasta få sjuda i skyn från ankfilén. Skiva ankbröstet och servera med tagliatelle, broccoli samt lök toppad med tomatsåsen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda socker och salt i en bunke och vänd sedan i ankbrösten. Grilla eller stek ankan på medelhög värme tills båda sidorna fått fin färg. Tänk på att det bränner lätt från sockret så var uppmärksam.
  2. Skala löken och skär den i klyftor. Smält matfettet i en traktörpanna tillsammans med enbären och lagerbladen. Lägg i ankbrösten och vinet, låt sjuda 6-8 minuter under lock. Ankbröstens innertemperatur ska vara 58°C. Ta upp ankan och slå in den i folie.
  3. Lägg rödlöken i vinskyn. Koka upp, salta något och låt sjuda under lock i 15 minuter.
  4. Plocka de späda buketterna från broccolistjälken. Skölj och skär bort kärnhuset från tomaterna och chilipepparn. Grovhacka tomaterna och chilipepparn. Skala och skiva vitlöken.
  5. Häll olivoljan i en stekpanna och lägg i vitlöken, efter någon minut tomaterna, chilipepparn och tomatpurén. Sjud i 8-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Mixa såsen slät med mixerstaven. Tillsätt olivolja.
  6. Koka tagliatelle enligt anvisningen på förpackningen men något kortare tid eftersom man skall koka den vidare någon minut i skyn. Lägg pastan tillsammans med de späda broccolibuketterna i vinskyn och låt sjuda upp.
  7. Skär tunna skivor av ankfilén och lägg som en solros på varje tallrik. Lägg upp pastan tillsammans med broccoli och lök och klicka slutligen het tomatsås över.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stort ankbröst (à ca 500 g)
  • 4 msk salt
  • 1 msk socker
  • svartpeppar från kvarnen
  • 2 medelstora röda lökar
  • 2 msk matfett
  • 8 små torkade enbär
  • 2 lagerblad
  • 3 dl matlagningsvin eller Gewürztraminer (vitt, fruktigt vin)
  • 2 stjälkar färsk broccoli
  • 6 tomater
  • ca 1 1/2 chilipeppar (styrka efter smak)
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja med kraftig smak
  • 400 g färsk tagliatelle
Lägg till i inköpslistan