Vaniljpannacotta med julkryddad fruktkompott

152
0
Vaniljpannacotta med julkryddad fruktkompott

En krämig klassiker som ges ett lyft av den ljuvliga vaniljsmaken. Desserternas dessert pannacotta med vaniljsmak, passar som avrundning efter alla typer av festliga måltider och gör ingen besviken. Supergott, helt enkelt!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Vaniljpannacotta med julkryddad fruktkompott

Ingredienser

4 portioner

Vaniljpannacotta

1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
3 gelatinblad
1/2 dl socker

Fruktkompott

3 dl rött vin
150 g torkad frukt och bär (t ex strimlade fikon, aprikoser och tranbär)
6 kryddnejlikor
2 kanelstänger
1/2 dl rörsocker
finrivet skal av 1/2 apelsin
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
1/2 tsk majsstärkelse
1 msk kallt vatten

För alla

Pannacottan är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk och grädde med t ex ris-, havre- eller soja-baserade ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

152

Kommentarer