Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vaniljpannacotta med julkryddad fruktkompott

En krämig klassiker som ges ett lyft av den ljuvliga vaniljsmaken. Desserternas dessert pannacotta med vaniljsmak, passar som avrundning efter alla typer av festliga måltider och gör ingen besviken. Supergott, helt enkelt!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vaniljpannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Skär ett snitt i vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
  2. Koka upp grädde, mjölk, vaniljstång, frön och socker i en kastrull. Låt koka 1 minut. Ta från värmen och låt stå någon minut. Ta upp vaniljstången.
  3. Ta upp gelatinbladen och skaka av dem. Rör ner dem i gräddkoket.
  4. Häll upp i små glas eller formar. Låt stelna i kylen ca 4 timmar. Skär med en kniv längs med kanten och stjälp upp dem på tallrikar. Servera gärna med kryddig fruktkompott.
  5. Fruktkompott: Koka upp rött vin med torkad frukt och bär (t ex strimlade fikon, aprikoser och tranbär), kryddnejlikor, kanelstänger, rörsocker, finrivet skal av apelsin och färskpressad apelsinjuice.
  6. Låt koka ca 3 minuter. Rör ner majsstärkelse utrörd i kallt vatten. Småkoka ytterligare 2 minuter. Låt svalna.

För alla

Pannacottan är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk och grädde med t ex ris-, havre- eller soja-baserade ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
Vaniljpannacotta
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 3 gelatinblad
  • 1/2 dl socker
Fruktkompott
  • 3 dl rött vin
  • 150 g torkad frukt och bär (t ex strimlade fikon, aprikoser och tranbär)
  • 6 kryddnejlikor
  • 2 kanelstänger
  • 1/2 dl rörsocker
  • finrivet skal av 1/2 apelsin
  • 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1/2 tsk majsstärkelse
  • 1 msk kallt vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?