Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gremolatamarinerade grönsaker

Gremolata är en italiensk blandning som består av hackad persilja, vitlök och finrivet citronskal. Här blandas gremolatan med färska morötter, paprika och broccoli till en spänstig sidesallad. Gremolatamarinerade grönsaker är en smakrik sallad med spänst som håller sig fräsch i kylskåpet i ungefär tre dagar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela, kärna ur och klyfta röd paprika. Skiva zucchini. Skala och skär morötter i slantar. Dela broccoli i buketter. Strimla broccolistjälken. Blanda alla grönsaker på en plåt med 1/3 av olivoljan. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Riv skalet av citron och pressa saften ur halva citronen. Skala och riv vitlöksklyftor. Blanda med finhackad färsk persilja och resten av olivoljan.
  4. Blanda grönsakerna med gremolatan och låt svalna. Förvara i kyl. Hållbarhet upp till 3 dagar.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 röd paprika
  • 1 zucchini
  • 2 morötter
  • 250 g broccoli
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad färsk persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 410 kJ / 98 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept