Gremolata

Gremolata är ett fräscht och nyttigt tillbehör gjort på hackad persilja, vitlök, olja och citronskal. Passar utmärkt som fyllning i kyckling, i grytor eller som ett uppfriskande och gott tillbehör till fisk eller kött.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Gör så här
Receptet har uppdaterats, se tips nedan för en variant av gremolata.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi560 KJ / 143 kCal
Fett13 g
Salt0.01 g
Kolhydrater5 g
Protein1 g
Kommentarer
Min variant på det som fanns. Limeblad i stället för citronskal med mindre mängd olja. Frisk och jättegott till vannamaräkor. Berit
Berit
2025-06-27Varianten - enkel, frisk, jättegod!
Berit
2025-06-27Stor skillnad på mängden ölivolja i tipset jmfrt med originalreceptet?
Hans
2024-01-03