Gremolata

Betyg 3.5 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Gremolata

Gremolata är ett fräscht och nyttigt tillbehör gjort på hackad persilja, vitlök, olja och citronskal. Passar utmärkt som fyllning i kyckling, i grytor eller som ett uppfriskande och gott tillbehör till fisk eller kött.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Gremolata

Ingredienser

4 portioner
1 kruka persilja
1 1/2 dl olivolja
finrivet skal av 1 citron
1 finriven vitlöksklyfta
salt

Gör så här

Receptet har uppdaterats, se tips nedan för en variant av gremolata.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

14 st
  • Min variant på det som fanns. Limeblad i stället för citronskal med mindre mängd olja. Frisk och jättegott till vannamaräkor. Berit

    Berit

  • Varianten - enkel, frisk, jättegod!

    Berit

  • Stor skillnad på mängden ölivolja i tipset jmfrt med originalreceptet?

    Hans

Näringsvärde per portion

Energi560 KJ / 143 kCal
Fett13 g
Salt0.01 g
Kolhydrater5 g
Protein1 g

Testa liknande recept

  • Salviagremolata
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gremolatasås
    Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gremolatastekta palsternacksstavar
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad zucchini med gremolata
    Betyg 4.1 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gremolatamarinerade grönsaker
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad