Grekiskt spenatris

Spanakorizo är en grekisk variant av risotto smaksatt med spenat och citron. Vackert grön med salladslök och dill på toppen. Servera som tillbehör eller huvudrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
3 dl jasminris
8 1/2 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
200 g bladspenat
2 msk rivet citronskal
1 dl färskpressad citronjuice
1 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
50 g smör
Till servering
ca 2 strimlade salladslökar
ca 2 msk hackad dill
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1975 KJ / 472 kCal
Fett23 g
Salt1.94 g
Kolhydrater57 g
Protein8 g
Kommentarer