Grekiskt spenatris

Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
0
Grekiskt spenatris

Spanakorizo är en grekisk variant av risotto smaksatt med spenat och citron. Vackert grön med salladslök och dill på toppen. Servera som tillbehör eller huvudrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Grekiskt spenatris

Ingredienser

4 portioner
2   gula lökar
3   vitlöksklyftor
1 dl  olivolja
3 dl  jasminris
8 1/2 dl  vatten
2   grönsaksbuljongtärningar
200 g  bladspenat
2 msk  rivet citronskal
1 dl  färskpressad citronjuice
1 tsk  salt
1/2 tsk  nymalen svartpeppar
50 g  smör

Till servering

ca 2   strimlade salladslökar
ca 2 msk  hackad dill

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölksproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1975 KJ / 472 kCal
Fett23 g
Salt1.94 g
Kolhydrater57 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Frasig köttfärspaj på filodeg med grekisk sallad
Betyg 3.8 av 5.
34 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bakade ägg med sparris och spenat
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sötstarkt curryfläsk
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spenatrullar med soltorkade tomater
Betyg 3.8 av 5.
35 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grön ärtrisotto
Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gnocchi med ärtor och citronmascarpone
Betyg 4.5 av 5.
69 personer har röstat
Under 30 min att tillaga