Grekiska zucchiniplättar
Lättlagade grekiska zucchiniplättar, förbluffande goda och enkla att variera. Servera som huvudrätt med tzatziki eller som tillbehör till grillad kyckling. Kan med fördel även serveras som förrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007
Ingredienser
1 portion
100 g zucchini (100 g motsvarar 5 cm av en normalstor zucchini)
1 msk vetemjöl
1 krm salt
1 ägg
färdig tzatziki
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi776 KJ / 185 kCal
Fett10 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ökade till 3 portioner, smeten blev tunn och plättarna smakade mycket ägg. Nästa gång ska jag med mer mjöl, kokt potatis och färre ägg. Lite mer kryddor blir det också.
Roland
2024-09-05Lätt o snabbt recept. Blandade i lite ost o det vart super!
Anna-karin
2023-08-21Jättebra och enkelt recept och en bra rätt att både ha som huvudrätt och som tillbehör istället för potatis, ris eller pasta.
Maria
2023-07-24