Grekiska köttbullar i tomatsås
![Grekiska köttbullar i tomatsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_29857/cf_259/grekiska_kottbullar_i_tomatsas.jpg)
Ett smakrikt recept på köttbullar med inspiration från det grekiska köket. Du gör köttbullarna av bland annat nötfärs, ägg, oregano och fetaost. Servera med en härlig, annorlunda tzatziki med grönsaker!
![Grekiska köttbullar i tomatsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_29857/cf_259/grekiska_kottbullar_i_tomatsas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 dl ströbröd
1 1/2 dl mjölk
1 gul lök
500 g nötfärs
ca 1/2 - 3/4 tsk salt
1 ägg
1 msk hackad färsk eller torkad oregano
200 g fetaost
ca 400 g pastasås
4 port avorioris
Grönsakstzatziki
2 tomater
1 avokado
1/2 gurka
1/2 paprika
ca 1 - 1 1/2 dl grekisk yoghurt
salt och peppar
För alla
Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller PO-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och matyoghurt. Lite fetaost (grekisk eller bulgarisk) kan eventuellt tålas.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3164 KJ / 756 kCal
Fett32.1 g
Kommentarer
För att göra det lite enklare hällde jag pastasåsen över köttbullarna i ugnsformen, när det återstod fem minuter av tillagningen.
Siv
2017-11-06Martin, jag håller med, 500 g nötfärs är för lite, annars är det jättebra.
Gunnel
2011-09-19Jättegott recept! Rekommenderar dock att man använder dubbelt så mkt nötfärs än som anges, då 500 gr för 4 pers (dvs, 125 gr/person) mättar inga magar. Inga fler anpassningar av resterande ingredienser krävs dock.
Martin
2011-06-15