Ett smakrikt recept på köttbullar med inspiration från det grekiska köket. Du gör köttbullarna av bland annat nötfärs, ägg, oregano och fetaost. Servera med en härlig, annorlunda tzatziki med grönsaker!
Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller PO-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och matyoghurt. Lite fetaost (grekisk eller bulgarisk) kan eventuellt tålas.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Siv
2017-11-06För att göra det lite enklare hällde jag pastasåsen över köttbullarna i ugnsformen, när det återstod fem minuter av tillagningen.
Gunnel
2011-09-19Martin, jag håller med, 500 g nötfärs är för lite, annars är det jättebra.
Martin
2011-06-15Jättegott recept! Rekommenderar dock att man använder dubbelt så mkt nötfärs än som anges, då 500 gr för 4 pers (dvs, 125 gr/person) mättar inga magar. Inga fler anpassningar av resterande ingredienser krävs dock.