Grekiska köttbullar i tomatsås
Ett smakrikt recept på köttbullar med inspiration från det grekiska köket. Du gör köttbullarna av bland annat nötfärs, ägg, oregano och fetaost. Servera med en härlig, annorlunda tzatziki med grönsaker!
Ingredienser
4 portioner
1 dl ströbröd
1 1/2 dl mjölk
1 gul lök
500 g nötfärs
ca 1/2 - 3/4 tsk salt
1 ägg
1 msk hackad färsk eller torkad oregano
200 g fetaost
ca 400 g pastasås
4 port avorioris
Grönsakstzatziki
2 tomater
1 avokado
1/2 gurka
1/2 paprika
ca 1 - 1 1/2 dl grekisk yoghurt
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3164 KJ / 756 kCal
Fett32.1 g
Kommentarer
För att göra det lite enklare hällde jag pastasåsen över köttbullarna i ugnsformen, när det återstod fem minuter av tillagningen.
Siv
2017-11-06Martin, jag håller med, 500 g nötfärs är för lite, annars är det jättebra.
Gunnel
2011-09-19Jättegott recept! Rekommenderar dock att man använder dubbelt så mkt nötfärs än som anges, då 500 gr för 4 pers (dvs, 125 gr/person) mättar inga magar. Inga fler anpassningar av resterande ingredienser krävs dock.
Martin
2011-06-15