Grekiska köttbullar i tomatsås

28
3
Grekiska köttbullar i tomatsås

Ett smakrikt recept på köttbullar med inspiration från det grekiska köket. Du gör köttbullarna av bland annat nötfärs, ägg, oregano och fetaost. Servera med en härlig, annorlunda tzatziki med grönsaker!

Grekiska köttbullar i tomatsås

Ingredienser

4 portioner
1 dl ströbröd
1 1/2 dl mjölk
1 gul lök
500 g nötfärs
ca 1/2 - 3/4 tsk salt
1 ägg
1 msk hackad färsk eller torkad oregano
200 g fetaost
ca 400 g pastasås
4 port avorioris

Grönsakstzatziki

2 tomater
1 avokado
1/2 gurka
1/2 paprika
ca 1 - 1 1/2 dl grekisk yoghurt
salt och peppar

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller PO-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och matyoghurt. Lite fetaost (grekisk eller bulgarisk) kan eventuellt tålas.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Siv

2017-11-06

För att göra det lite enklare hällde jag pastasåsen över köttbullarna i ugnsformen, när det återstod fem minuter av tillagningen.

Gunnel

2011-09-19

Martin, jag håller med, 500 g nötfärs är för lite, annars är det jättebra.

Martin

2011-06-15

Jättegott recept! Rekommenderar dock att man använder dubbelt så mkt nötfärs än som anges, då 500 gr för 4 pers (dvs, 125 gr/person) mättar inga magar. Inga fler anpassningar av resterande ingredienser krävs dock.

Näringsvärde per portion

Energi 3164 KJ / 756 kCal
Fett 321 g
Läs mer om näringsvärden