Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grekisk pytt med tzatziki

Njutbar grekisk pytt med fläskfilé, ingefära, potatis, fetaost och tomater. Servera denna både färg och smakfyllda pytt tillsammans med tzatziki och färskt bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Strimla fläskfilén och lägg den i en marinad av soja, ingefära och sambal oelek. Låt marinera i ca 30 minuter.
  3. Skär potatisen i klyftor. Skala och skär rödlöken i klyftor.
  4. Lägg potatisklyftorna på en plåt, ringla över olja och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
  5. Tillsätt lök och avrunna köttstrimlor till potatisen. Tillaga ytterligare 10-15 minuter.
  6. Kärna ur paprikorna och skär i tunna ringar. Ta ut plåten och fördela paprika, smulad fetaost, soltorkade tomater och oliver över. Salta och peppra.
  7. Till servering: Servera med tzatziki och färskt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fläskfilé
  • 1/2 dl soja
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk sambal oelek
  • 800 g potatis
  • 2 rödlökar
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 röda paprikor
  • 100 g fetaost
  • 12 soltorkade tomater
  • 1 dl svarta oliver
  • salt och peppar
Till servering
  • tzatziki
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2757 kJ / 659 kCal
Fett: 32,8 g
Läs mer om näringsvärden