Tomatfritters med mynta och gul chili

Riktigt goda tomatfritters med mynta och gul chili, doppade i sval tzatziki, är sommarens bästa tilltugg. Kärna ur tomaterna och låt vätskan från fruktköttet rinna av i en sil. Blanda sedan tomaterna med kryddor och mjöl – det hjälper tomatbiffarna att hålla ihop vid fritering.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2025

Ingredienser
ca 12 st
4 tomater (ca 550 g)
1/2 tsk salt
1 kruka mynta
1 gul chili (eller 1/2 –1 tsk chiliflakes, för 12 st)
100 g fetaost
1 krm svartpeppar
1 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
ca 10 dl rapsolja (till fritering)
ev flingsalt
Till servering
citronklyftor
tzatziki (se länk i text)
Gör så här
00:15:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi334 KJ / 80 kCal
Fett6 g
Salt0.6 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g
Kommentarer
Faller isär och blir inget av det.
Ida
2025-07-10God som förrätt en varm sommarkväll. Vi tog dock bort myntan som vi inte är förtjusta i. Tog lite mer chili och svartpeppar. Kan tänka mig prova med en liten del mynta nästa gång, för det passar säker bra till. Att blanda ner krabba var något vi spekulerade i.. ?
Charlotta
2025-07-10