Grekisk pasta

Den här snabblagade grekiska pastan är perfekt för dig som vill lyxa till vardagen. Den breda, fylliga pastan gör sig lysande tillsammans med de grekiska pärlorna fetaost, rödlök och svarta oliver. En krämig, vacker rätt och gudomlig smakupplevelse!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Ingredienser
4 portioner
300 g pasta (gärna bred)
1 rödlök
1 gurka
3 tomater
1 msk oliver
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk torkad oregano (1 tsk torskad motsvarar ca 2 msk färsk oregano)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
200 g grekisk fetaost
Dressing
1 msk vinäger
3 msk olivolja
2 msk hackad färsk oregano
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2594 KJ / 620 kCal
Fett31 g
Salt3 g
Kolhydrater63 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stSatt och läste kommentarerna och blev ännu en gång förvånad över hur lite svenska folket vet om mat. Om man nu vill ge sin dotter något extra nyttigt hade bönor varit ett bättre alternativ. Häll i en burk med tex stora vita bönor, då får man proteiner som kroppen klarar av att tillgodogöra sig. Istället för kött som ligger ett par dar och ruttnar i tarmarna.
Adam
Lättlagat och gott. Jag byter också ut gurkan mot squash eftersom jag inte tycker att varm gurka är så gott.
Linda
Barnen älskade denna rätt. Mycket färg och stora bitar, så de såg vad de åt. Kommer att bli en favorit i sommar!
Lillemor
Ett jättebra recept som lätt kan kompletteras med kött, vi valde hemlagad kebab. I min familj har alla lite olika smak så den som vill kan med denna rätten äta pasta och kött och utelämna såsen. Jag som tycker om örter, fetaost och lök fick en ny favorit där man kan variera såsigheten efter den dagliga formen. Snabblagat och lättvarierat eftersom man lagar såsen medan pastan kokar. Jag la till morötter i slantar och skulle kunna tänka mig förkokt kålrot oxå. Då får man mer av de nyttiga rotfrukterna!
Britta
Ett jättegott och snabbt recept. La till några skivor kassler till vår dotter som är i sin mest växande period.
Agneta
gott även i matlådan dagen efter då jag värme rätten lite, osten blev så där härligt seg när den smälte! jättelätt att laga men svårt att få tag i just den "breda pastan" i affärerna.
Caroline
En lättlagad rätt som vi kommer att laga ofta. Passar både till vardag som lite festligare tillfällen. Prova gärna att byta ut gurkan mot minisquasch. Fick gjöra det själv då den gurka jag fick tag i enligt mitt tycke var för vattnig.
Paraskevi