Grekisk pasta

Betyg 4.1 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Grekisk pasta

Den här snabblagade grekiska pastan är perfekt för dig som vill lyxa till vardagen. Den breda, fylliga pastan gör sig lysande tillsammans med de grekiska pärlorna fetaost, rödlök och svarta oliver. En krämig, vacker rätt och gudomlig smakupplevelse!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Grekisk pasta

Ingredienser

4 portioner
300 g pasta (gärna bred)
1 rödlök
1 gurka
3 tomater
1 msk oliver
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk torkad oregano (1 tsk torskad motsvarar ca 2 msk färsk oregano)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
200 g grekisk fetaost

Dressing

1 msk vinäger
3 msk olivolja
2 msk hackad färsk oregano
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Satt och läste kommentarerna och blev ännu en gång förvånad över hur lite svenska folket vet om mat. Om man nu vill ge sin dotter något extra nyttigt hade bönor varit ett bättre alternativ. Häll i en burk med tex stora vita bönor, då får man proteiner som kroppen klarar av att tillgodogöra sig. Istället för kött som ligger ett par dar och ruttnar i tarmarna.

    Adam

  • Lättlagat och gott. Jag byter också ut gurkan mot squash eftersom jag inte tycker att varm gurka är så gott.

    Linda

  • Barnen älskade denna rätt. Mycket färg och stora bitar, så de såg vad de åt. Kommer att bli en favorit i sommar!

    Lillemor

  • Ett jättebra recept som lätt kan kompletteras med kött, vi valde hemlagad kebab. I min familj har alla lite olika smak så den som vill kan med denna rätten äta pasta och kött och utelämna såsen. Jag som tycker om örter, fetaost och lök fick en ny favorit där man kan variera såsigheten efter den dagliga formen. Snabblagat och lättvarierat eftersom man lagar såsen medan pastan kokar. Jag la till morötter i slantar och skulle kunna tänka mig förkokt kålrot oxå. Då får man mer av de nyttiga rotfrukterna!

    Britta

  • Ett jättegott och snabbt recept. La till några skivor kassler till vår dotter som är i sin mest växande period.

    Agneta

  • gott även i matlådan dagen efter då jag värme rätten lite, osten blev så där härligt seg när den smälte! jättelätt att laga men svårt att få tag i just den "breda pastan" i affärerna.

    Caroline

  • En lättlagad rätt som vi kommer att laga ofta. Passar både till vardag som lite festligare tillfällen. Prova gärna att byta ut gurkan mot minisquasch. Fick gjöra det själv då den gurka jag fick tag i enligt mitt tycke var för vattnig.

    Paraskevi

Näringsvärde per portion

Energi2594 KJ / 620 kCal
Fett31 g
Salt3 g
Kolhydrater63 g
Protein21 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Grekisk färslimpa med fetayoghurt
    Betyg 4.3 av 5.58 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bakad fetaost med oliver
    Betyg 4.7 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fårost till grillspett
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sallad med vita bönor
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grekiska grönsakspaket
    Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad