Grekisk färslimpa med fetayoghurt

Spännande variant på köttfärslimpa fullspäckad med smaker från medelhavet! Grekisk färslimpa med fetayoghurt är en mättande och inspirerande rätt där den saftiga färslimpan (med gröna oliver), får sällskap av en smarrig fetaostkräm, tomater i olja och vinäger, samt nykokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2014

Ingredienser
Potatis
Färslimpa
Fetayoghurt
Tomater
För alla
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, fetaost och matyoghurt utan laktos.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Klimatanpassa
Lika god blir måltiden om du väljer kycklingfärs istället för blandfärs. Då minskar du klimatpåverkan med 62 %. Du kan även prova att använda en vegetabilisk dryck istället för mjölken och samtidigt minska klimatpåverkan ytterligare.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lade i soltorkade tomater och fetaosten i färsblandningen. Supergött
Ann-charlotte
2023-05-17Jag läste kommentarerna och tog rådet att byta ut oliver mot röd chilipeppar- supergott!
Ann-charlotte
2022-03-07Supersmarrigt, snabbt och smidigt😄
Björn peter
2022-02-11