Grekisk färslimpa med fetayoghurt
Spännande variant på köttfärslimpa fullspäckad med smaker från medelhavet! Grekisk färslimpa med fetayoghurt är en mättande och inspirerande rätt där den saftiga färslimpan (med gröna oliver), får sällskap av en smarrig fetaostkräm, tomater i olja och vinäger, samt nykokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2014
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
Färslimpa
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
2 vitlöksklyftor
140 g gröna oliver med pimiento
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 ägg
1 tsk oregano
Fetayoghurt
150 g fetaost
2 dl matyoghurt
Tomater
3 tomater
1 tsk vinäger
1 msk olivolja
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3152 KJ / 755 kCal
Fett43.8 g
Salt5.21 g
Kolhydrater48.7 g
Protein38.3 g
Kommentarer
Lade i soltorkade tomater och fetaosten i färsblandningen. Supergött
Ann-charlotte
2023-05-17Jag läste kommentarerna och tog rådet att byta ut oliver mot röd chilipeppar- supergott!
Ann-charlotte
2022-03-07Supersmarrigt, snabbt och smidigt😄
Björn peter
2022-02-11