Grekisk pasta
Den här snabblagade grekiska pastan är perfekt för dig som vill lyxa till vardagen. Den breda, fylliga pastan gör sig lysande tillsammans med de grekiska pärlorna fetaost, rödlök och svarta oliver. En krämig, vacker rätt och gudomlig smakupplevelse!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005
Ingredienser
4 portioner
300 g pasta (gärna bred)
1 rödlök
1 gurka
3 tomater
1 msk oliver
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk torkad oregano (1 tsk torskad motsvarar ca 2 msk färsk oregano)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
200 g grekisk fetaost
Dressing
1 msk vinäger
3 msk olivolja
2 msk hackad färsk oregano
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2594 KJ / 620 kCal
Fett31 g
Salt3 g
Kolhydrater63 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Satt och läste kommentarerna och blev ännu en gång förvånad över hur lite svenska folket vet om mat. Om man nu vill ge sin dotter något extra nyttigt hade bönor varit ett bättre alternativ. Häll i en burk med tex stora vita bönor, då får man proteiner som kroppen klarar av att tillgodogöra sig. Istället för kött som ligger ett par dar och ruttnar i tarmarna.
Adam
2005-12-13Lättlagat och gott. Jag byter också ut gurkan mot squash eftersom jag inte tycker att varm gurka är så gott.
Linda
2005-10-19Barnen älskade denna rätt. Mycket färg och stora bitar, så de såg vad de åt. Kommer att bli en favorit i sommar!
Lillemor
2005-06-03