Grekisk pasta

11
9
Grekisk pasta

Den här snabblagade grekiska pastan är perfekt för dig som vill lyxa till vardagen. Den breda, fylliga pastan gör sig lysande tillsammans med de grekiska pärlorna fetaost, rödlök och svarta oliver. En krämig, vacker rätt och gudomlig smakupplevelse!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Grekisk pasta

Ingredienser

4 portioner
300 g pasta (gärna bred)
1 rödlök
1 gurka
3 tomater
1 msk oliver
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk torkad oregano (1 tsk torskad motsvarar ca 2 msk färsk oregano)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
200 g grekisk fetaost

Dressing

1 msk vinäger
3 msk olivolja
2 msk hackad färsk oregano
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut fetost mot tofu.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Adam

2005-12-13

Satt och läste kommentarerna och blev ännu en gång förvånad över hur lite svenska folket vet om mat. Om man nu vill ge sin dotter något extra nyttigt hade bönor varit ett bättre alternativ. Häll i en burk med tex stora vita bönor, då får man proteiner som kroppen klarar av att tillgodogöra sig. Istället för kött som ligger ett par dar och ruttnar i tarmarna.

Linda

2005-10-19

Lättlagat och gott. Jag byter också ut gurkan mot squash eftersom jag inte tycker att varm gurka är så gott.

Lillemor

2005-06-03

Barnen älskade denna rätt. Mycket färg och stora bitar, så de såg vad de åt. Kommer att bli en favorit i sommar!

Näringsvärde per portion

Energi 2594 KJ / 620 kCal
Fett 31 g
Salt 3 g
Kolhydrater 63 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden