Grekisk grönsaksgryta

Mpriam eller briam heter grytan på grekiska. Genom att laga den i ugnen i stället för på spisen tillagas grönsakerna varsamt och behåller formen bättre. Servera med bröd, fetaost och gärna tzatziki.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1/2 purjolök
1 zucchini
1 aubergine
1 morot
2 paprikor (gärna olika färger)
200 g potatis
250 g champinjoner
1 förp krossade tomater (à 400 g)
1 msk tomatpuré
1 dl olivolja
2 dl vatten
2 tsk oregano
2 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar
Tillbehör
bröd
fetaost
ev tzatziki
Gör så här
00:35:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2907 KJ / 694 kCal
Fett47 g
Salt6.71 g
Kolhydrater41 g
Protein22 g
Kommentarer
7 stVäldigt gott! Lägg gärna till grönsaksbuljong till receptet
Ulrika
Jättekul Jättebra!
Claes
Enligt receptet och fantastiskt gott! Vore fint tillbehör till grillat.
Göran
Förvånsvärt gott. La till palsternacka. Kommer att göras igen.
Jens
Supergott! Jag hade dock lite mer kryddor i än vad som stod i receptet
Maria
Jättegod mustig grönsaksgryta! Kommer göras igen. Vi åt den med nybakt bröd, tzatziki, feta och Kalamata Oliver. Smulade även i en grönsaksbuljongtärning som någon tidigare tipsat om.
Åsa
Smälter i munnen och milt god för magen. Lös gärna upp en grönsaksbuljongtärning i vattnet och krydda med lite färska örter, samt lite extra peppar. Välj en FIN fetaost som du vet att du gillar, tärna den och vänd i så fort du tar formen ur ugnen. Kalas!
Ann-christine