Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Grekisk färs i form med tomat- och olivsalsa

Snabblagad variant på köttfärslimpa men med tillbehör som för tankarna till Grekland är den här rätten. Den kräver inte mycket tid av dig i köket utan sköter sig till stor del själv i ugnen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Skala och riv lök och vitlök.
  4. Blanda färsen med salt och peppar. Tillsätt timjan, lök och smulad fetaost. Blanda ordentligt och tryck ut färsen i en ugnssäker form så att den blir 4-5 cm tjock.
  5. Sätt formen mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills innertemperaturen är 72˚C.
  6. Skär tomaterna i tärningar och grovhacka oliverna. Blanda samman med pressad citronsaft, olivolja och sweet chilisås. Krydda med salt och peppar.
  7. Pressa potatisen och servera den med färsen och salsan.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: lite fetaost kan ev tålas.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaosten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk salt till färsen
  • 1 krm peppar till färsen
  • 1 tsk timjan
  • 150 g fetaost
  • 3 tomater
  • 1 förp gröna oliver med pimiento (à 140 g)
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk sweet chilisås
  • salt och peppar att smaka av med
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2911 kJ / 697 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer