Grekisk färs i form med tomat- och olivsalsa

19
7
Grekisk färs i form med tomat- och olivsalsa

Snabblagad variant på köttfärslimpa men med tillbehör som för tankarna till Grekland är den här rätten. Den kräver inte mycket tid av dig i köket utan sköter sig till stor del själv i ugnen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2012

Grekisk färs i form med tomat- och olivsalsa

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g blandfärs
1 tsk salt till färsen
1 krm peppar till färsen
1 tsk timjan
150 g fetaost
3 tomater
1 förp gröna oliver med pimiento (à 140 g)
1 msk pressad citronsaft
2 msk olivolja
2 msk sweet chilisås
salt och peppar att smaka av med

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: lite fetaost kan ev tålas.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaosten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Maria

2022-05-19

Gott. Tillsatte grädde i färsen för att inte få den så kompakt.

Ann-charlotte

2021-09-05

Detta var jättegött. Kommer absolut att göra detta fler gånger. Hade lingon och cornichoner till också

Viviana

2017-11-27

Familjens favoritrecept! vi brukar även ha tzatziki som tillbehör, supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 2911 KJ / 697 kCal
Fett 392 g
Kolhydrater 472 g
Protein 353 g
Läs mer om näringsvärden