Grekisk färs i form med tomat- och olivsalsa
Snabblagad variant på köttfärslimpa men med tillbehör som för tankarna till Grekland är den här rätten. Den kräver inte mycket tid av dig i köket utan sköter sig till stor del själv i ugnen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2012
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g blandfärs
1 tsk salt till färsen
1 krm peppar till färsen
1 tsk timjan
150 g fetaost
3 tomater
1 förp gröna oliver med pimiento (à 140 g)
1 msk pressad citronsaft
2 msk olivolja
2 msk sweet chilisås
salt och peppar att smaka av med
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2911 KJ / 697 kCal
Fett39.2 g
Kolhydrater47.2 g
Protein35.3 g
Kommentarer
Gott. Tillsatte grädde i färsen för att inte få den så kompakt.
Maria
2022-05-19Detta var jättegött. Kommer absolut att göra detta fler gånger. Hade lingon och cornichoner till också
Ann-charlotte
2021-09-05Familjens favoritrecept! vi brukar även ha tzatziki som tillbehör, supergott!
Viviana
2017-11-27