Färsbiffar med tomat- och fetasallad och tzatziki

11
0
Färsbiffar med tomat- och fetasallad och tzatziki

En lyxig vardagsrätt eller något till helgens festmåltid? Dessa färsbiffar fungerar lika bra oavsett tillfälle. Potatisen som äts till ska skäras upp och sedan direkt in i ugnen medan färsbiffarna förbereds och steks. Till detta görs en smakrik och fräsch tzatziki. Servera tillsammans med en god tomatsallad. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2019

Färsbiffar med tomat- och fetasallad och tzatziki

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar

Biffar

1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1 msk senap
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 msk olja

Tzatziki

1 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta

Tomatsallad

1/2 ask plommontomater (à 500 g)
150 g fetaost
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk oregano

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, matyoghurt och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och matyoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Byt ut fetaost mot tofu.

Gör så här

Tips

Krydda potatisen med 2 tsk paprikapulver, 2 msk ströbröd (för 4 port) efter halva tiden i ugnen.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2923 KJ / 698 kCal
Fett 36 g
Salt 2.1 g
Kolhydrater 53 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden