Färsbiffar med tomat- och fetasallad och tzatziki

10
0
Färsbiffar med tomat- och fetasallad och tzatziki

En lyxig vardagsrätt eller något till helgens festmåltid? Dessa färsbiffar fungerar lika bra oavsett tillfälle. Potatisen som äts till ska skäras upp och sedan direkt in i ugnen medan färsbiffarna förbereds och steks. Till detta görs en smakrik och fräsch tzatziki. Servera tillsammans med en god tomatsallad. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2019

Färsbiffar med tomat- och fetasallad och tzatziki

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1 msk
olja
-
salt
-
peppar

Biffar

1/2 dl
ströbröd
1/2 dl
mjölk
1 msk
senap
ca 500 g
blandfärs
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1/2 msk
olja

Tzatziki

1
gurka
2 dl
matyoghurt
1
vitlöksklyfta

Tomatsallad

1/2
ask plommontomater (à 500 g)
150 g
fetaost
1/2 msk
olivolja
1/2 msk
rödvinsvinäger
1/2 tsk
oregano

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, matyoghurt och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och matyoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Byt ut fetaost mot tofu.

Gör så här

Tips

Krydda potatisen med 2 tsk paprikapulver, 2 msk ströbröd (för 4 port) efter halva tiden i ugnen.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2923 KJ / 698 kCal
Fett 36 g
Salt 2.1 g
Kolhydrater 53 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept