Färsbiffar med tomat- och fetasallad och tzatziki
En lyxig vardagsrätt eller något till helgens festmåltid? Dessa färsbiffar fungerar lika bra oavsett tillfälle. Potatisen som äts till ska skäras upp och sedan direkt in i ugnen medan färsbiffarna förbereds och steks. Till detta görs en smakrik och fräsch tzatziki. Servera tillsammans med en god tomatsallad. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
Biffar
1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1 msk senap
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 msk olja
Tzatziki
1 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
Tomatsallad
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
150 g fetaost
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk oregano
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2923 KJ / 698 kCal
Fett36 g
Salt2.1 g
Kolhydrater53 g
Protein38 g
Kommentar
Ojojoj det här var ju väldans gott. Känns som det blir en sommar repris.
Jim
2023-03-05