Grekisk brödsallad med mixad fetaost

Grekisk brödsallad med mixad fetaost är en fräsch uppdatering av den klassiska varianten. Här mixas fetaosten till en kräm som läggs i botten av salladen, som består av tomat, gurka, rödlök, krispiga krutonger, oliver och kapris. Använd gärna tomater i olika färger och toppa med dill!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2025

Ingredienser
4 portioner
4 skivor dagsgammalt surdegsbröd
5 msk olivolja
4 tomater (gärna i olika färger)
1 liten gurka
1 liten rödlök
1/2 citron (1 msk juice, för 4 port)
2–3 msk kapris
1–2 dl urkärnade kalamataoliver
salt
svartpeppar
Mixad fetaost
1 vitlöksklyfta
1 förp fetaost (à 150 g)
2 dl grekisk yoghurt (10%)
1/2 kruka dill
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2219 KJ / 530 kCal
Fett33 g
Salt3.5 g
Kolhydrater42 g
Protein15 g
Kommentarer