Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Rökt lax på Brittas kavring

Frisk och somrig förrätt som går snabbt att förbereda och dessutom är nyttig. Rökt lax och ett salladsblad läggs på bastant kavring och toppas med fluffig pepparrotskvarg. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda kvarg med pepparrot. Smaka av med salt och peppar. Kryddorna ska inte ta överhanden från den friska kvargsmaken.
  2. Lägg finskuren sallad på kavringskivorna, se receptet Brittas kavring och lägg laxskivorna ovanpå. Toppa med pepparrotskvargen.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: välj mjölkfritt bröd, uteslut kvarg och smaksätt i stället en klick äkta majonnäs med pepparrot.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl kvarg
  • 1/2 dl färsk riven pepparrot
  • salt
  • grovkornig svartpeppar
  • salladsblad
  • 300 g kallrökt lax
  • 4 kavringsskivor (se recept nedan)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer