Rökt lax på Brittas kavring

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
0
Rökt lax på Brittas kavring

Frisk och somrig förrätt som går snabbt att förbereda och dessutom är nyttig. Rökt lax och ett salladsblad läggs på bastant kavring och toppas med fluffig pepparrotskvarg. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2003

Rökt lax på Brittas kavring

Ingredienser

4 portioner
2 dl  kvarg
1/2 dl  färsk riven pepparrot
salt
grovkornig svartpeppar
salladsblad
300 g  kallrökt lax
4   kavringsskivor (se recept nedan)

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: välj mjölkfritt bröd, uteslut kvarg och smaksätt i stället en klick äkta majonnäs med pepparrot.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Under 60 min att tillaga
Rostad pytt med bratwurst och pepparrotskräm
Betyg 4 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxtårta med ärtkräm
Betyg 3.1 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varmrökt lax med matvetesallad och pepparrotsdipp
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Renklämma
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gulbetssoppa med rågbrödssticks och bönröra
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga