Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gravlaxpytt

Gravlaxpytt är en aptitlig variant på vår svenska klassiker pytt i panna. Stek tärningar av potatis, palsternacka, rödlök med gravad lax och dill och servera med en senapscrème av crème fraiche, senap och honung. Enkelt att laga, himmelska smaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis, palsternacka och lök och skär i tärningar. Stek tärningarna mjuka på svag värme i matfettet i en stekpanna, gärna fettsnål.
  2. Skär under tiden laxen i små bitar och hacka dillen fint. När potatisen känns mjuk tillsättes lax och dill. Smaka av med salt och peppar.
  3. Créme: Rör ihop ingredienserna till senapscrèmen och servera till gravlaxpytten.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj ett mjölkproteinfritt smör. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g potatis
  • 200 g palsternacka
  • 1 rödlök
  • smör eller margarin till stekning
  • 400 g gravad lax
  • 1/2 knippe dill
  • salt och peppar
Senapscréme
  • 2 dl crème fraiche ev lätt créme fraiche
  • 1 msk svensk, stark senap
  • 1/2 msk honung
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan