Gravlaxpytt

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Gravlaxpytt

Gravlaxpytt är en aptitlig variant på vår svenska klassiker pytt i panna. Stek tärningar av potatis, palsternacka, rödlök med gravad lax och dill och servera med en senapscrème av crème fraiche, senap och honung. Enkelt att laga, himmelska smaker.

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
400 g potatis
200 g palsternacka
1 rödlök
smör eller margarin till stekning
400 g gravad lax
1/2 knippe dill
salt
peppar

Senapscréme

2 dl crème fraiche ev lätt créme fraiche
1 msk svensk, stark senap
1/2 msk honung
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Detta recept kan verka väl enkelt, men det är himmelskt gott!

    Maria

Testa liknande recept

  • Fransk köttgryta
    Betyg 2.8 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad