Gravlaxpytt
![Gravlaxpytt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Gravlaxpytt är en aptitlig variant på vår svenska klassiker pytt i panna. Stek tärningar av potatis, palsternacka, rödlök med gravad lax och dill och servera med en senapscrème av crème fraiche, senap och honung. Enkelt att laga, himmelska smaker.
![Gravlaxpytt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g potatis
200 g palsternacka
1 rödlök
smör eller margarin till stekning
400 g gravad lax
1/2 knippe dill
salt och peppar
Senapscréme
2 dl crème fraiche ev lätt créme fraiche
1 msk svensk, stark senap
1/2 msk honung
salt och peppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj ett mjölkproteinfritt smör. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj ett mjölkproteinfritt smör. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Detta recept kan verka väl enkelt, men det är himmelskt gott!
Maria
2007-05-03