Gravlaxpytt

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Gravlaxpytt

Gravlaxpytt är en aptitlig variant på vår svenska klassiker pytt i panna. Stek tärningar av potatis, palsternacka, rödlök med gravad lax och dill och servera med en senapscrème av crème fraiche, senap och honung. Enkelt att laga, himmelska smaker.

Gravlaxpytt

Ingredienser

4 portioner
400 g  potatis
200 g  palsternacka
1   rödlök
smör eller margarin till stekning
400 g  gravad lax
1/2   knippe dill
salt och peppar

Senapscréme

2 dl  crème fraiche ev lätt créme fraiche
1 msk  svensk, stark senap
1/2 msk  honung
salt och peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj ett mjölkproteinfritt smör. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Detta recept kan verka väl enkelt, men det är himmelskt gott!

Maria

2007-05-03

Testa liknande recept

Palsternackschips med dill
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt strömmingsfilé med potatis/palsternacksmos
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskkarré med senapsslungade rotsaker
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med potatis- och palsternackspuré och syrlig purjosås
Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Stekt fläsk, rostade rotfrukter och senapssky
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga