Gravlaxpytt

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Gravlaxpytt

Gravlaxpytt är en aptitlig variant på vår svenska klassiker pytt i panna. Stek tärningar av potatis, palsternacka, rödlök med gravad lax och dill och servera med en senapscrème av crème fraiche, senap och honung. Enkelt att laga, himmelska smaker.

Gravlaxpytt

Ingredienser

4 portioner
400 g potatis
200 g palsternacka
1 rödlök
smör eller margarin till stekning
400 g gravad lax
1/2 knippe dill
salt
peppar

Senapscréme

2 dl crème fraiche ev lätt créme fraiche
1 msk svensk, stark senap
1/2 msk honung
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat

Kommentar

Detta recept kan verka väl enkelt, men det är himmelskt gott!

Maria

2007-05-03

Testa liknande recept

Palsternackschips med dill
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Stekt strömmingsfilé med potatis/palsternacksmos
Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lax med potatis- och palsternackspuré och syrlig purjosås
Betyg 3.3 av 5.51 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fläskkarré med senapsslungade rotsaker
Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Bräckt rimmad oxbringa, rostade rotfrukter och senapscrème
Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Stekt fläsk, rostade rotfrukter och senapssky
Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad