UNDER 45 MIN | Medel

Gravad laxtartar med senapsdressad fänkål

Det gäller att tärna den gravade laxen riktigt fint till denna tjusiga laxtartar – det är de små bitarna som gör det! Kombinera med krispig, tunnhyvlad fänkål som får marinera i en senapsdressing med apelsin. Läckraste laxen på julbordet, vågar vi påstå!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort skinnet från laxen, skrapa av dill och kryddor. Skär laxen i ½ cm stora tärningar.
  2. Skala, dela och finhacka löken.
  3. Blanda lax, schalottenlök och gräslök i en skål. Krydda med hälften av saltet och pepparn.
  4. Rör ihop senap, vinäger, apelsinskal och olja med resten av saltet och pepparn till en dressing.
  5. Skiva fänkålen tunt, gärna med hjälp av en mandolin, Blanda med dressingen.
  6. Fördela laxtartaren på tallrikarna. Toppa med fänkålssalladen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6-8 bufféportioner
  • 300 g gravad lax i bit
  • 1 liten schalottenlök
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 2 krm salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 msk finrivet apelsinskal
  • 3 msk olivolja
  • ca 300 g fänkål

Näringsvärde
Per portion

Energi 789 kJ / 127 kCal