Gravad laxtartar med senapsdressad fänkål

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
0
Gravad laxtartar med senapsdressad fänkål

Det gäller att tärna den gravade laxen riktigt fint till denna tjusiga laxtartar – det är de små bitarna som gör det! Kombinera med krispig, tunnhyvlad fänkål som får marinera i en senapsdressing med apelsin. Läckraste laxen på julbordet, vågar vi påstå!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Gravad laxtartar med senapsdressad fänkål

Ingredienser

6-8 bufféportioner
300 g gravad lax i bit
1 liten schalottenlök
2 msk finskuren gräslök
2 krm salt
2 krm nymald svartpeppar
1 msk skånsk senap
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1/2 msk finrivet apelsinskal
3 msk olivolja
ca 300 g fänkål

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi789 KJ / 127 kCal
Fett9 g
Salt2 g
Kolhydrater2 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Gravad lax med fänkål och grapefrukt
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inkokt lax med bakade tomater och fänkål
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax med fänkål, grapefrukt och avokado
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gravlax med fänkålssallad, löjrom och ost
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kall anisinkokt lax
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Halstrad lax med pepparot- och fänkålssås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga