Gravad laxtartar med senapsdressad fänkål

6
0
Gravad laxtartar med senapsdressad fänkål

Det gäller att tärna den gravade laxen riktigt fint till denna tjusiga laxtartar – det är de små bitarna som gör det! Kombinera med krispig, tunnhyvlad fänkål som får marinera i en senapsdressing med apelsin. Läckraste laxen på julbordet, vågar vi påstå!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Gravad laxtartar med senapsdressad fänkål

Ingredienser

6-8 bufféportioner
300 g
gravad lax i bit
1
liten schalottenlök
2 msk
finskuren gräslök
2 krm
salt
2 krm
nymald svartpeppar
1 msk
skånsk senap
1 tsk
dijonsenap
1 msk
vitvinsvinäger
0.5 msk
finrivet apelsinskal
3 msk
olivolja
ca 300 g
fänkål

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 789 KJ / 127 kCal
Fett 9 g
Salt 2 g
Kolhydrater 2 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept