Gravad laxtartar med senapsdressad fänkål
Det gäller att tärna den gravade laxen riktigt fint till denna tjusiga laxtartar – det är de små bitarna som gör det! Kombinera med krispig, tunnhyvlad fänkål som får marinera i en senapsdressing med apelsin. Läckraste laxen på julbordet, vågar vi påstå!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016
Ingredienser
6-8 bufféportioner
300 g gravad lax i bit
1 liten schalottenlök
2 msk finskuren gräslök
2 krm salt
2 krm nymald svartpeppar
1 msk skånsk senap
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1/2 msk finrivet apelsinskal
3 msk olivolja
ca 300 g fänkål
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi789 KJ / 127 kCal
Fett9 g
Salt2 g
Kolhydrater2 g
Protein9 g
Kommentarer