Gravad lax med fänkål och grapefrukt

3
2
Gravad lax med fänkål och grapefrukt

Ta den färdigköpta gravade laxen till nästa nivå med tunt hyvlad fänkål, grapefrukt och rostade solroskärnor. Perfekt till påsk, midsommar och jul eller tillsammans med sallad och kokt potatis som en enklare lunch eller middag.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Gravad lax med fänkål och grapefrukt

Ingredienser

6 portioner
1/2 dl
solroskärnor
1 tsk
mortlade fänkålsfrön
2 tsk
rapsolja
1 krm
salt
1
liten fänkål
2
röda grapefrukter
300 g
gravad lax i skivor
-
olivolja
-
dill till garnering
-
citronklyftor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Else-britt

2020-01-31

Mycket gott! Har blivit en favorit!

Felix

2018-06-26

Verkligen över förväntan. Älskar att prova nya smaker, och denna rätten svek absolut inte! Otroligt frisk och smaken skar sig inte alls, vilket man hade lite misstanke om. Intressant rätt, som är väldigt enkel att tillaga!

Näringsvärde per portion

Energi 786 KJ / 188 kCal
Fett 11 g
Salt 2.65 g
Kolhydrater 8 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept