Gravad lax med fänkål och grapefrukt
Ta den färdigköpta gravade laxen till nästa nivå med tunt hyvlad fänkål, grapefrukt och rostade solroskärnor. Perfekt till påsk, midsommar och jul eller tillsammans med sallad och kokt potatis som en enklare lunch eller middag.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018
Ingredienser
6 portioner
1/2 dl solroskärnor
1 tsk mortlade fänkålsfrön
2 tsk rapsolja
1 krm salt
1 liten fänkål
2 röda grapefrukter
300 g gravad lax i skivor
olivolja
dill till garnering
citronklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi786 KJ / 188 kCal
Fett11 g
Salt2.65 g
Kolhydrater8 g
Protein13 g
Kommentarer
Mycket gott! Har blivit en favorit!
Else-britt
2020-01-31Verkligen över förväntan. Älskar att prova nya smaker, och denna rätten svek absolut inte! Otroligt frisk och smaken skar sig inte alls, vilket man hade lite misstanke om. Intressant rätt, som är väldigt enkel att tillaga!
Felix
2018-06-26