Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Gravad lax med fänkål och grapefrukt

Ta den färdigköpta gravade laxen till nästa nivå med tunt hyvlad fänkål, grapefrukt och rostade solroskärnor. Perfekt till påsk, midsommar och jul eller tillsammans med sallad och kokt potatis som en enklare lunch eller middag.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta solros- och fänkålsfröna i oljan. Strö över salt. Låt svalna och finhacka.
  2. Ansa fänkålen och skiva den tunt, gärna på mandolin. Lägg gärna i en skål med kallt vatten så håller den sig krispig.
  3. Skala grapefrukten med kniv och skär ut hinnfria filéer. 
  4. Fördela laxen på ett fat. Toppa med fänkål och grapefrukt. Ringla över lite olivolja och strö över rostade frön och dill. Servera gärna med citronklyftor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 1 tsk mortlade fänkålsfrön
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 liten fänkål
  • 2 röda grapefrukter
  • 300 g gravad lax i skivor
  • olivolja
  • dill till garnering
  • ev citronklyftor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 786 kJ / 188 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept