Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Lax med fänkål, grapefrukt och avokado

Ett otroligt enkelt recept där gravad lax serveras tillsammans med hyvlad fänkål, grapefrukt och avokado. En sojadressing binder ihop laxsalladen fint. Fräscht, gott och så himla lättlagat!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hyvla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Skala grapefrukten med kniv och filea. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Skär i skivor.
  2. Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen.
  3. Lägg upp laxen på ett fat. Toppa med fänkål, grapefrukt och avokado. Ringla över dressingen och klipp över krasse. Strö över sesamfrön.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Servera gärna med ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 fänkål
  • 2 röda grapefrukter
  • 2 avokador
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • 200 g gravad lax
Dressing
  • 3 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk honung
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1211 kJ / 289 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer