Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Gravad lax med spenatpasta

Gravad lax med spenatpasta är ett lättlagat och gott alternativ till vardagsmiddagen. Den gravade laxen serveras med en härligt grön och krämig pasta av spagetti, spenat, purjolök och lättcrème fraiche.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka spagettin i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Tina spenaten under lock. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Blanda ner purjolök och lätt crème fraiche i spenaten och låt puttra under lock ca 5 minuter.
  3. Krydda med salt, peppar och gärna pressade vitlöksklyftor. Låt spagettin rinna av och vänd ner i spenatröran. Servera spenatpastan med den gravade laxen, tomater, citronklyftor och bröd.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Är det fest kan spenatröran gärna smaksättas extra med några msk vitt vin eller vitt matlagningsvin.
Gröna tipset: Vill du äta grönt passar spenatpastan till t.ex. stekta quornfiléer.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g spaghetti
  • 1 paket djupfryst hackad spenat (à 375 g)
  • 1 purjolök
  • 1 1/2 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 - 2 pressade vitlöksklyftor
  • 300 g gravad lax i skivor
  • tomater till servering
  • citronklyftor till servering
  • bröd till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2099 kJ / 513 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer