Gravad lax med räktopping

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
3
Gravad lax med räktopping

Gravad lax med räktopping är en fin rätt till fest och serveras kall, snyggt upplagd på fat. Toppingen som är ett tillbehör till laxen smakar gott av hackade ägg, räkor och dill med en trevlig touch av kummin.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Gravad lax med räktopping

Ingredienser

10 portioner
700 g gravad lax i bit (se länk under steg 1)

Räktopping

200 g skalade räkor (200 g skalade motsvarar ca 500 g oskalade)
2 ägg
2 msk finskuren dill + dill till garnering
rivet skal av 1 citron
1 tsk mortlad kummin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Mycket god röra till gravad lax, fick stor uppskattning av gästerna. Däremot använder jag alltid jodfritt salt när jag gravar lax. Min svärmor lärde mej på 60-talet att för varje kilo fisk blandar jag 2 msk av vardera socker och jodfritt salt.

Gudrun

2007-04-03

vid gravning använd salt med JOD!

Marie

2005-06-29

Jättegott och fräscht med citronskal och kummin. Rekommenderas.

Monica

2005-06-28

Testa liknande recept

Lax- och avokadorundlar
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skaldjurscocktail med Västerbottensost och kumminkex
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ägg- och räkröra med gravlax
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Räkcrostini med ingefärsmajonnäs
Betyg 2.9 av 5.
122 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Thailändsk sallad med olika fiskar
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Räkcheesecake
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga