Gravad lax med räktopping
Gravad lax med räktopping är en fin rätt till fest och serveras kall, snyggt upplagd på fat. Toppingen som är ett tillbehör till laxen smakar gott av hackade ägg, räkor och dill med en trevlig touch av kummin.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009
Ingredienser
10 portioner
700 g gravad lax i bit (se länk under steg 1)
Räktopping
200 g skalade räkor (200 g skalade motsvarar ca 500 g oskalade)
2 ägg
2 msk finskuren dill + dill till garnering
rivet skal av 1 citron
1 tsk mortlad kummin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket god röra till gravad lax, fick stor uppskattning av gästerna. Däremot använder jag alltid jodfritt salt när jag gravar lax. Min svärmor lärde mej på 60-talet att för varje kilo fisk blandar jag 2 msk av vardera socker och jodfritt salt.
Gudrun
2007-04-03vid gravning använd salt med JOD!
Marie
2005-06-29Jättegott och fräscht med citronskal och kummin. Rekommenderas.
Monica
2005-06-28