Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gravad lax med räktopping

Gravad lax med räktopping är en fin rätt till fest och serveras kall, snyggt upplagd på fat. Toppingen som är ett tillbehör till laxen smakar gott av hackade ägg, räkor och dill med en trevlig touch av kummin.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. 4-5 dagar före festen: Tillaga Gravad lax.
  2. Dagen före festen: Skala ev räkorna. Hårdkoka äggen. Kyl, skala och hacka äggen. Skär laxen i 1/2 cm tjocka skivor. Förvara i kylen.
  3. 2-3 timmar före servering: Blanda räkorna med ägg, dill, citronskal och kummin. Lägg laxen på fat. Fördela räktoppningen över. Garnera med dill.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 700 g gravad lax i bit (se länk under steg 1)
Räktopping
  • 200 g skalade räkor (200 g skalade motsvarar ca 500 g oskalade)
  • 2 ägg
  • 2 msk finskuren dill + dill till garnering
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 tsk mortlad kummin
Lägg till i inköpslistan