Gravad lax med löjromskräm, gurka och pepparrot

Betyg 4.8 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
4.8Världens godaste
Gravad lax med löjromskräm, gurka och pepparrot

Gravad lax hör högtider till! Tillsammans med en lyxig romkräm, hyvlad gurka och riven pepparrot blir detta en fräsch och magisk god förrätt med stil! Toppa gärna med färsk hackad dill för extra finess.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Gravad lax med löjromskräm, gurka och pepparrot

Ingredienser

4 portioner

Löjromskräm

1 dl smetana eller crème fraiche
80 g löjrom eller stenbitsrom
1/2 gurka
1 äpple
1 msk färskpressad citronjuice
300 g gravad lax
1 dl finriven pepparrot
1 dl plockad dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Funkar den att förbereda några timmar innan?

    Pia

    Hej Pia! Ja, allt annat förutom äpplet. Äpplet kan bli brunt om det står en längre tid. Därför rekommenderar vi att förbereda allt annat för sig och förvara i kylskåpet, fixa äpplet precis innan servering och lägga upp allt vid servering. Hoppas att du gillar rätten! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Jättegott! Ska göra den igen nu i helgen. Vi drack gott mousserande vin till.

    Annette

  • Jättegott! Har kunnat äta hur mycket som helst!

    Rithy

  • Gott, frisk, sommarmat. Passar bra som förrätt till grillad köttbit. Pepparrot, färsk, höjde smaken.

    Gunnar

  • Välj bra rom! Jag använde stenbitsrom som tog över smaken totalt! Kommer inte att höra rätten igen! Finns mycket annat att göra som är godare. Tyvärr! ☹️

    Annika

  • Jättegott. Rekommenderas varmt. Tillbehören fungerade även bra till den varmrökta laxen

    Maria

Näringsvärde per portion

Energi1140 KJ / 273 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater11 g
Protein21 g

Testa liknande recept

  • Hasselbackspotatis mini
    Betyg 4.5 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Silltallrik
    Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad