Gravad lax med löjromskräm, gurka och pepparrot
4.8Världens godaste

Gravad lax hör högtider till! Tillsammans med en lyxig romkräm, hyvlad gurka och riven pepparrot blir detta en fräsch och magisk god förrätt med stil! Toppa gärna med färsk hackad dill för extra finess.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1140 KJ / 273 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater11 g
Protein21 g
Kommentarer
6 stFunkar den att förbereda några timmar innan?
Pia
Hej Pia! Ja, allt annat förutom äpplet. Äpplet kan bli brunt om det står en längre tid. Därför rekommenderar vi att förbereda allt annat för sig och förvara i kylskåpet, fixa äpplet precis innan servering och lägga upp allt vid servering. Hoppas att du gillar rätten! Hälsningar Elina
ICA-köket
Jättegott! Ska göra den igen nu i helgen. Vi drack gott mousserande vin till.
Annette
Jättegott! Har kunnat äta hur mycket som helst!
Rithy
Gott, frisk, sommarmat. Passar bra som förrätt till grillad köttbit. Pepparrot, färsk, höjde smaken.
Gunnar
Välj bra rom! Jag använde stenbitsrom som tog över smaken totalt! Kommer inte att höra rätten igen! Finns mycket annat att göra som är godare. Tyvärr! ☹️
Annika
Jättegott. Rekommenderas varmt. Tillbehören fungerade även bra till den varmrökta laxen
Maria