Gravad lax med kokt potatis och äggkräm

Betyg 4.3 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Gravad lax med kokt potatis och äggkräm

En fräsch middagsrätt med rena klassiska nordiska smaker där den gravade laxen piffas till av den delikata äggkrämen gjord på ägg, krispig rödlök, krämig smetana och salt kapris. Här kompletterar smakerna och texturerna varandra perfekt. Servera med nykokt potatis, mild mâchesallad och citronklyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017

Gravad lax med kokt potatis och äggkräm

Ingredienser

2 portioner
450 g delikatesspotatis

Äggkräm

2 ägg
1/2 rödlök
1 dl smetana
1 msk kapris
salt
peppar

Till servering

1/2 citron
150 g gravad lax
1/2 påse mâchesallad (à 65 g)

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jättegott!😍

    Annika

Näringsvärde per portion

Energi2639 KJ / 628 kCal
Fett34 g
Salt4.6 g
Kolhydrater47 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Smörstekt spätta med romescosås
    Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Torsk med rödbetor och senapskräm
    Betyg 4.5 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gravad lax med dillstuvad potatis
    Betyg 4.5 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad