Gravad lax med fänkål och grapefrukt

Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Gravad lax med fänkål och grapefrukt

Ta den färdigköpta gravade laxen till nästa nivå med tunt hyvlad fänkål, grapefrukt och rostade solroskärnor. Perfekt till påsk, midsommar och jul eller tillsammans med sallad och kokt potatis som en enklare lunch eller middag.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Gravad lax med fänkål och grapefrukt

Ingredienser

6 portioner
1/2 dl solroskärnor
1 tsk mortlade fänkålsfrön
2 tsk rapsolja
1 krm salt
1 liten fänkål
2 röda grapefrukter
300 g gravad lax i skivor
olivolja
dill till garnering
citronklyftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Mycket gott! Har blivit en favorit!

    Else-britt

  • Verkligen över förväntan. Älskar att prova nya smaker, och denna rätten svek absolut inte! Otroligt frisk och smaken skar sig inte alls, vilket man hade lite misstanke om. Intressant rätt, som är väldigt enkel att tillaga!

    Felix

Näringsvärde per portion

Energi786 KJ / 188 kCal
Fett11 g
Salt2.65 g
Kolhydrater8 g
Protein13 g

Testa liknande recept

  • Citrusgravad lax med enbär och dill
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Snittar med avokado
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Laxpaté
    Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Rödbetsgravad lax med dillolja
    Betyg 4.8 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad